27 Mayıs 2009 Çarşamba

Un Kurabiyesi



Malzemeler :225 gr teremyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Alabildiğine un

Yapılışı :Oda sıcaklığındaki margarini,sıvıyağı,pudra şekerini
ve buğday nişastasını mikserle krema haline gelene kadar
çırpın .Vanilyayı ekleyin ardından yaklaşık 4,5 su bardağı
elenmiş unu azar azar ekleyerek mikserle çırpmaya devam
edin. Daha sonra elinizle biraz yoğurup şekil verin 150'c
ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan 5
dakika sonra pudra şekeri serpip servis edin.


Afiyet olsun şeker olsun ama hiç birimize kilo olmasın.

26 Mayıs 2009 Salı

Alacalı Kek



Malzemeler :3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından 1 parmak eksik un

Yapılışı : Yumurtalar mikserle köpürene kadar çırpılır.
Ardından sırasıyla şeker,süt ,sıvıyağ eklenip mikserle
3 dakika çırpılır, vanilya ,kabartma tozu ve elenmiş un
eklenip çırpılır 3/2 yağlanmış kalıba dökülüp diğer kalan
yarısına kakao eklenip karıştırılır harcın üzerine zig zag
şekilde dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40
dakika pişirilir.

Afiyet olsun....

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Etimek Tatlısı


Yazın çok sevdiğim tatlılardan bir tanesi
epeydir yapmadığım bu tatlı hazır arkadaşlarım
geliyorken yapayım dedim farklı şekilde yapılan
bu tarif bu şekilde denemelerini tavsiye ediyorum.
Gerçekten çok lezzetli.....

Malzemeler: 1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker,3,5 su bardağı su

Muhallebisi : 3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un,1 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker(şekerli sevenler
biraz fazla koyabililer)3 su bardağı süt
hepsi karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir.

Üzerine :2 adet muz,1 paket krem şanti
1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı : Etimekler borcama dizilir şeker tencerede rengi
dönene kadar eritilir üzerine su eklenip bir iki taşım kay-
natılır ve sıcakken etimeklerin üzerine gezdirilir .Pişirilen
muhallebi üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.Soğuduk-
tan sonra dilimlenmiş muzlar üzerine dizilir. Kremşanti 1
bardak süt ile hazırlanır ( ben 1 bardaktan az fazla süt ile
hazırladım ) muzların üzerine dökülüp biraz kakao serpilir.
Buzdolabında 3-4 saat bekletilip servis edilir.

Afiyet olsun......

15 Mayıs 2009 Cuma

Antep Fıstıklı Pilav



Malzemeler :1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
yarım su bardağı antep fıstığı
yarım çay kaşığı tarçın
karabiber ve tuz
margarin yada zeytinyağı

Yapılışı :Fıstıklar 1 saat kadar sıcak suda bekletilip,
kabukları soyulur. Pirinçler 20 dakika sıcak suda
bekletilir. Yağ tencereye alınır kızdıktan sonra fıstık-
lar atılır ardından karabiber,tarçın ve tuz eklenip bir
iki çevrilir. Suyu süzülen pirinçler eklenip kavrulur
üzerine sıcak tavuk suyu eklenip pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra 20 dakika demlendirilip servis edilir.

Afiyet olsun....

Fırında Salçalı Tavuk



Malzemeler:1 kilo tavuk kanadı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
isteğe göre 2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı : Tavuk hariç malzemelerin hepsi karıştırılıp sos
yapılır.Tavuklar bu sosa atılıp karıştırılır ve tepsiye dizilir.
(istenirse buzdolabında 1 saat dinlendirilir) üzerine 1 çay
bardağı su gezdirilip 180'c ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat
pişirilir. Tavukların kızarması için sonradan fırın ayarı
biraz yükseltilebilir.


Afiyet olsun....

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Mercimekli Köfte



Malzemeler : 1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
1 dolu yemek kaşığı biber şalçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
isteğe göre tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı :Mercimekler yıkanıp tencereye alınır üzerini
geçecek kadar su eklenip kısık ateşte pişirilir,pişmeye
yakın biber salçasıve baharatlar eklenip suyu çektirilir.
Ocaktan alınıp bulgur ilave edilip demlenmeye bırakılır.
Bu arada kuru soğan ince doğranıp zeytinyağında hafif
pembeleştirilir.Taze soğan ve maydanozlar doğranır.
Mercimekler bir tepsiye alınıp ince doğranmış sarımsak-
lar eklenip biraz yoğrulur,taze soğan ,maydanoz eklenip
üzerine pembeleştirilmiş soğan dökülüp iyice harmanlanır
ve şekil verilip servis edilir.

Fellah Turşusu

Yine yazın hatayda çok yapılan bir turşu tarifini
paylaşmak istedim.özellikle acı sevenler denesin
derim.Acı yiyemeyen arkadaşlar tatlı biberle
yapabilirler.



Ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçü
vermek gerekirse aşağıdaki gibi yapılabilir.

Malzeme :9-10 adet közlenmiş biber
1 dolu yemek kaşığı toz sumak
1dolu yemek kaşığı kuru nane
8-9 diş sarımsak
tuz,limontuzu ve su

Yapılışı :Biberlerin kabukları soyulup doğranır sarımsaklar
ezilip üzerine nane ,sumak isteğe göre tuz ve limontuzu
eklenip göz kararı su konur karıştırılır kıvamı çorba
kıvamına yakın olmalı özellikle mercimekli bulgur pilavı
ile çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

Sütlü Yaz Tatlısı

Yaz yaklaşırken hafif ve soğuk tatlıların iyi
gidebileceğini düşünüyorum pratik olan bu
tarifimi sizlerle hemen paylaşmak istedim.



Malzemeler :1 litre süt
6 tepeleme yemek keşığı un
6-7 yemek kaşığı şeker
yarım paket vanilya
8-9 adet petibör bisküvi
1 paket tart jöle
bisküvileri ıslatmak için meyve suyu
isteğe göre meysim meyvesi
Yapılışı :Süt,un,vanilya karıştırılıp pişirilir.Pişmeye yakın
şeker ilave edilir tatlı sevenler şeker miktarını arttırabilirler.
Muhallebinin yarısı borcama dökülür,bisküviler meyve suyu
ile ıslatılarak bu kata dizilir,kalan muhallebi üzerine dökü-
lüp,isteğe göre meyve dizilir.Tart jöle üzerindeki tarife göre
hazırlanıp (ben meyve suyu ile karıştırarak hazırladım)
meyvelerin üzerine dökülür.Bir gece buzdolabında
dinlendirilir.

Kakaolu Yumuşak Kek


Tariflerini beğenerek takip ettiğim
http://turklokumu.blogspot.com/
sitesinden yumuşak kek gerçekten hafif ve pratik
benim minişler bayıldı buna bu güzel tarifin için
teşekkürler AYBİKE....tarifi aynen yazıyorum.

Malzemeler :2 yumurta
1 çay fincanı süt
1/2 çay fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1+1/2çay fincanı şeker
2 çay fincanından bir parmak eksik un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 fiske tuz

Yapılışı : Yumurta ,süt ve yoğurdu mikserle
köpürene kadar çırp.Ardından şekeri ekleyip
tekrar çırpın ve elenmiş un,kabartma tozu,tuz,
vanilya,kakao,karbonat karıştırıp keke katın
mikserle çırpıp son olarak zeytinyağını ilave edin
kısa bir süre karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün
170'c ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.(yalnız ben
ölçülere su bardağı kullandım)

Afiyet olsun...

Patlıcan Kebabı



Gaziantebin sofralarında çok bulunan bir ana yemek
ben patlıcan yetmediği için patates ve soğan ekledim.



Malzemeler : 500 gr kebablık kıyma
5-6 adet patlıcan
tuz , karabiber
közlemek için biber ve domates

Yapılışı :Kıyma ,tuz ve karabiber iyice yoğrulur.
Patlıcanlar bir parmak uzunluğunda kesilir ve
biraz tuzlu suda bekletilir . Tepsiye bir et bir
patlıcan şeklinde dizilir üzerine biber ve domates
dizilir(ben ben domates ve biberleri ayrı tepside
pişiriyorum)üzerine aliminyum folyo kapatılıp
200'c ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir .
Pişmeye yakın folyo kaldırılıp kızarması sağlanır,
veya fırının ızgara bölümünde folyo kapatılmadan
pişirilir.Yanında taze soğan,taze nane ve ayran ile
servis edilir.

Afiyet şeker olsun...

Kerebiç



Malzemeler :1,5 su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı su
Alabildiğine un

İç malzemesi : iri dövülmüş ceviz
şeker,tarçın ve 3-4 adet dövülmüş
karanfil karıştırılır.

Yapılışı :Malzemelerin hepsi karıştırılıp kulak memesi
yumuşaklığında hamur yapılır 15-20 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde
ince açılır içine harç konup kalıba bastırılıp ters çevrilir.
170'c ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Fırında çıktıktan 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri
serpilir.

Afiyet olsun....

Sucuklu Makarna

Oktay ustadan aldığım tarif pizza sevenler için
değişik bir tat makarna pizza dense daha doğru
olurdu.Çünkü pizzayı aratmıyor ve çok lezzetli
biz ailece çok beğendik sizlerinde beğeneceğine
eminim.....


Malzemeler :1 paket spagetti
100 gr sucuk
1 adet soğan
3 adet domates
3 adet kırmızı biber
1 kase siyah zeytin
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber,kekik,tuz
zeytinyağı

Yapılışı :Zeytinyağı tencereye konur küp küp doğranmış
sucuklar atılıp az kavrulur ardından doğranmış soğan ve
biberler atılıp biraz kavrulur,doğranmış domatesler ekle-
nip kavrulmaya devam edilir salça eklenir biraz kavrul-
duktan sonra zeytin ve baharatlar eklenir bir iki çevrilir
haşlanmış makarnalar eklenip iyice pişirilip servis edilir.


Afiyet olsun....



Revani



Malzemeler : 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi

Şerbeti :3 su bardağı şeker
4 su bardağı su ile kaynatılır kıvam yapılır.

Yapılışı:Önce yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar
çırpılır.Sıvıyağ ,yoğurt,vanilya eklenip çırpılır, son olarak
irmik,un ,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ekle-
nip çırpılır ve yağlanmış borcama dökülüp 170'c ısıtılmış
fırında 30-35 dakika pişirilir .Fırından çıkınca ılık olan
şerbet üzerine gezdirilir.Üstüne hindistan cevizi veya
antep fıstığı serpilerek soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun....

Zahter Salatası


Hatayda çok yapılan bir salata türü orda kekiğin tazesine
zahter deniyor özellikle mart venisanayında bol bulunur.
Bulamayan arkadaşlar kekiklede yapabilir,en kısa zamanda
kekikle yapılanıda yayınlayacağım.Denenmesi gereken bir
lezzet.....

Malzeme :100 gr zahter
5-6dal taze soğan
1 kase yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
isteğe göre domates
zeytinyağı

Yapılışı :Zahter irice doğranır doğranmış taze soğan,
maydanozve diğer malzemeler eklenip harmanlanır
ve servis edilir.

Afiyet olsun.......

2 Mayıs 2009 Cumartesi

İzmir Köfte



Malzemeler :5oo gr dana kıyması
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
ekmek içi veya galeta unu
2-3 patates
2 adet domates
3-4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı :Kıymaya soğan ve sarımsak rendelenir,
baharatlar ve ekmek içi (ben 3 kaşık galeta unu
kullandım) eklenip iyice karıştırılır bir parmak
büyüklüğünde şekil verilip dinlendirilir.Zeytin-
yağında dilimlenmiş patates ve köfteler hafif
kızartılıp,tepsiye dizilir dilimlenmiş domates ve
biberler üzerine dizilir ,salça suda eritilip ben
azda tuz ekliyorum köftelerin üzerine gezdirilir,
190-200'c ısıtılmış fırında suyu özleşene kadar
yaklaşık 1 saat pişirilir.


Afiyet olsun......

Elmalı Kurabiye



Malzeme :1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un malzemenin hepsi yoğrulup
hamur yapılır 2o dakika dinlendirilir.

İç Harcı :4 adet elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yapılışı :Elma ve şeker suyunu çekene kadar pişirilir
diğer malzemeleri eklenip soğutulur.Hamur merdane
ile 0,5 cm kalınlığında açılır bıçakla kareler kesip içine
harç konur veya ağzı geniş bir bardakla açılıp içine
harç konur iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatılıp
yağlanmış tepsiye dizilir 170'c ısıtılmış fırında hafif
pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıktıktan 5
dakika sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun şeker olsun...

Muzlu Yaş Pasta




Malzemeler:Keki İçin:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paketvanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı :kremşanti ve 1bardak süt hariç malzemenin
hepsi mikserle 3 dakika çırpılır.Muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirilip soğumaya bırakılır.Kremşanti 1 bardak süt
ile (ben 2 paket kremşantiyi ,1,5 bardak süt ile hazırladım)
hazırlanır 3/1 soğuyan kremaya eklenip gerisi süslemede
kullanılır.Muhallebi en az iki saat buzdolabında bekletilip
iyice donduktan sonra biraz mikserle çırpılıp keke kullanılır.

Kekin Yapılışı : Yumurta akları cam bir kasede kar haline
gelene kadar mikserle çırpılır.Ayrı bir cam kasede yumurta
sarısı , şeker ve kaynamış su miksele 6-7 dakika çırpılır.
Sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya elenmiş un
eklenip çırpılır.Son olarak önceden çırpılmış olan yumurta
akları eklenip çok az daha çırpılır.Yağlanmış unlanmış kalıba
dökülerek 170'c ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.Pişen kek
soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir,ilk katbir miktar süt
ile ıslatılır kremanın yarısı sürülerek arasına tüm antep
fıstığı,muz ve damla çikolata konur kekin diğer yarsı üstüne
kapatılıp bir miktar süt ile ıslatılır kalan muhallebi her yerine
sıvanır ve süsleme için bırakılan kremşanti ile süslenir
buzdolabında 4-5 saat bekletilip servis edilir.

Afiyet olsun.....

1 Mayıs 2009 Cuma

Neskafeli Pasta



Keki İçin : 3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı un
Islatmak İçin: 1 büyük su bardağı süt
2 tatlı kaşığı neskafe
üzerine : 1 paket krem şanti
1,5 su bardağı kadar süt

Sosu İçin: 3 silme yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı su

Yapılışı : Keki için yumurta ve şeker mikserle
köpürene kadar çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler
eklenip çırpılır .Yağlanmış kare borcama dökülüp
170'c ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırından alır
almaz üzerine neskafeli süt dökülür soğuduktan sonra
krem şanti hazırlanıp üzerine yayılır,buzdolabında 3-4
saat bekletilir.Bu arada sos pişirilir ve soğutulur sos
çok koyu olursa az su ile açılır buzdolabında beklemiş
olan pastanın üzerine yavaşça dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by