6 Mayıs 2009 Çarşamba

Kerebiç



Malzemeler :1,5 su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı su
Alabildiğine un

İç malzemesi : iri dövülmüş ceviz
şeker,tarçın ve 3-4 adet dövülmüş
karanfil karıştırılır.

Yapılışı :Malzemelerin hepsi karıştırılıp kulak memesi
yumuşaklığında hamur yapılır 15-20 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde
ince açılır içine harç konup kalıba bastırılıp ters çevrilir.
170'c ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Fırında çıktıktan 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri
serpilir.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by