6 Mayıs 2009 Çarşamba

Fellah Turşusu

Yine yazın hatayda çok yapılan bir turşu tarifini
paylaşmak istedim.özellikle acı sevenler denesin
derim.Acı yiyemeyen arkadaşlar tatlı biberle
yapabilirler.



Ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçü
vermek gerekirse aşağıdaki gibi yapılabilir.

Malzeme :9-10 adet közlenmiş biber
1 dolu yemek kaşığı toz sumak
1dolu yemek kaşığı kuru nane
8-9 diş sarımsak
tuz,limontuzu ve su

Yapılışı :Biberlerin kabukları soyulup doğranır sarımsaklar
ezilip üzerine nane ,sumak isteğe göre tuz ve limontuzu
eklenip göz kararı su konur karıştırılır kıvamı çorba
kıvamına yakın olmalı özellikle mercimekli bulgur pilavı
ile çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by