15 Mayıs 2009 Cuma

Fırında Salçalı Tavuk



Malzemeler:1 kilo tavuk kanadı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik ve tuz
isteğe göre 2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı : Tavuk hariç malzemelerin hepsi karıştırılıp sos
yapılır.Tavuklar bu sosa atılıp karıştırılır ve tepsiye dizilir.
(istenirse buzdolabında 1 saat dinlendirilir) üzerine 1 çay
bardağı su gezdirilip 180'c ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat
pişirilir. Tavukların kızarması için sonradan fırın ayarı
biraz yükseltilebilir.


Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by