6 Mayıs 2009 Çarşamba

Revani



Malzemeler : 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi

Şerbeti :3 su bardağı şeker
4 su bardağı su ile kaynatılır kıvam yapılır.

Yapılışı:Önce yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar
çırpılır.Sıvıyağ ,yoğurt,vanilya eklenip çırpılır, son olarak
irmik,un ,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi ekle-
nip çırpılır ve yağlanmış borcama dökülüp 170'c ısıtılmış
fırında 30-35 dakika pişirilir .Fırından çıkınca ılık olan
şerbet üzerine gezdirilir.Üstüne hindistan cevizi veya
antep fıstığı serpilerek soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by