15 Mayıs 2009 Cuma
Antep Fıstıklı Pilav
Malzemeler :1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
yarım su bardağı antep fıstığı
yarım çay kaşığı tarçın
karabiber ve tuz
margarin yada zeytinyağı
Yapılışı :Fıstıklar 1 saat kadar sıcak suda bekletilip,
kabukları soyulur. Pirinçler 20 dakika sıcak suda
bekletilir. Yağ tencereye alınır kızdıktan sonra fıstık-
lar atılır ardından karabiber,tarçın ve tuz eklenip bir
iki çevrilir. Suyu süzülen pirinçler eklenip kavrulur
üzerine sıcak tavuk suyu eklenip pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra 20 dakika demlendirilip servis edilir.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için değerlidir...