2 Mayıs 2009 Cumartesi

Muzlu Yaş Pasta




Malzemeler:Keki İçin:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paketvanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı :kremşanti ve 1bardak süt hariç malzemenin
hepsi mikserle 3 dakika çırpılır.Muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirilip soğumaya bırakılır.Kremşanti 1 bardak süt
ile (ben 2 paket kremşantiyi ,1,5 bardak süt ile hazırladım)
hazırlanır 3/1 soğuyan kremaya eklenip gerisi süslemede
kullanılır.Muhallebi en az iki saat buzdolabında bekletilip
iyice donduktan sonra biraz mikserle çırpılıp keke kullanılır.

Kekin Yapılışı : Yumurta akları cam bir kasede kar haline
gelene kadar mikserle çırpılır.Ayrı bir cam kasede yumurta
sarısı , şeker ve kaynamış su miksele 6-7 dakika çırpılır.
Sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya elenmiş un
eklenip çırpılır.Son olarak önceden çırpılmış olan yumurta
akları eklenip çok az daha çırpılır.Yağlanmış unlanmış kalıba
dökülerek 170'c ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.Pişen kek
soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir,ilk katbir miktar süt
ile ıslatılır kremanın yarısı sürülerek arasına tüm antep
fıstığı,muz ve damla çikolata konur kekin diğer yarsı üstüne
kapatılıp bir miktar süt ile ıslatılır kalan muhallebi her yerine
sıvanır ve süsleme için bırakılan kremşanti ile süslenir
buzdolabında 4-5 saat bekletilip servis edilir.

Afiyet olsun.....

1 yorum:

  1. merhaba:) pastaya bayıldımm:)) ellerinize sağlıkk banada beklerimm sevgiler..:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by