Keki İçin : 3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı un
Islatmak İçin: 1 büyük su bardağı süt
2 tatlı kaşığı neskafe
üzerine : 1 paket krem şanti
1,5 su bardağı kadar süt
Sosu İçin: 3 silme yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı su
Yapılışı : Keki için yumurta ve şeker mikserle
köpürene kadar çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler
eklenip çırpılır .Yağlanmış kare borcama dökülüp
170'c ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırından alır
almaz üzerine neskafeli süt dökülür soğuduktan sonra
krem şanti hazırlanıp üzerine yayılır,buzdolabında 3-4
saat bekletilir.Bu arada sos pişirilir ve soğutulur sos
çok koyu olursa az su ile açılır buzdolabında beklemiş
olan pastanın üzerine yavaşça dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için değerlidir...