11 Şubat 2010 Perşembe

KREMTUM

İşte size Kremtum tarifi.....

2 adet büyük haşlanmış patates
2 baş sarımsak robotta çekilir çekilirken  içerisine rengi beyazlayana kadar mısır özü yağı ilave edilir kıvama geldikten sonra bir kaşık yoğurt ilave edilir.Kıvamı macun gibi olacak.

Not: Biz yaptığımızda 4 adet patates ,1 baş sarımsak,mısırözü,yarım limon suyu ve 2 kaşıkta mayonez ilave ettik gerçekten patates kızartmasıyla çok güzel oluyor.Ve rakı sofralarında meze olarak çok kullanılıyor.Tam tariftekine uyarsanız sarımsak çok yoğun oluyor bu şekilde daha hafif oldu.Biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet olsun..........

4 yorum:

  1. ayy not ettim ilk etapta deneyeceğimm:))

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım güzel bir tarif.ellerine sağlık.biz çayın yanında yiyielim.çok daha sağlıklı olur .sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik ...Ana yemeklerin yaninda ii olur heralde...

    YanıtlaSil
  4. Güzel birşeye benziyor. Her ne kadar rakı sofrası kurmasak da, ben bunu yerim :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by