İşte size Kremtum tarifi.....
2 adet büyük haşlanmış patates
2 baş sarımsak robotta çekilir çekilirken içerisine rengi beyazlayana kadar mısır özü yağı ilave edilir kıvama geldikten sonra bir kaşık yoğurt ilave edilir.Kıvamı macun gibi olacak.
Not: Biz yaptığımızda 4 adet patates ,1 baş sarımsak,mısırözü,yarım limon suyu ve 2 kaşıkta mayonez ilave ettik gerçekten patates kızartmasıyla çok güzel oluyor.Ve rakı sofralarında meze olarak çok kullanılıyor.Tam tariftekine uyarsanız sarımsak çok yoğun oluyor bu şekilde daha hafif oldu.Biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.
Afiyet olsun..........
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Nasıl Yapılır?
2 gün önce
ayy not ettim ilk etapta deneyeceğimm:))
YanıtlaSilarkadaşım güzel bir tarif.ellerine sağlık.biz çayın yanında yiyielim.çok daha sağlıklı olur .sevgiler
YanıtlaSilEline saglik ...Ana yemeklerin yaninda ii olur heralde...
YanıtlaSilGüzel birşeye benziyor. Her ne kadar rakı sofrası kurmasak da, ben bunu yerim :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil