17 Aralık 2009 Perşembe

Pırasalı Brokoli çorbası

Bugün canım çok Sıkkın arkadaşlar ne oldu bana bilmiyorum dokunsalar ağlayacak durumdayım.Kendimi çok yorgun hissediyorum genelde aktifimdir ama enerjim bitti sanki tarif atıcam gün içinde olanları paylaşayım diyorum belki biraz açılırım diyorum ama içimden birşey gelmiyor.Ay depresyonamı giriyorum diye düşündüm safra Biran umarım bu durum hiç geçicidir.Hiç Alışık olmadığım bir ruh hali içindeyim.Neyse çok uzattım sanırım ben direk tarifimi yazayım çorba tariflerim arka arka gelecek demiştim. Brokolinin faydalarını bilmeyenimiz yoktur Pırasa ile bir araya gelince muhteşem ikili oluyor bence Doğanın bize sunduğu bütün nimetlerden yararlanmalıyız diye düşünüyorum ve yapımı çok kolay olan brokoli çorbası tarifime geçiyorum.Malzemeler sizi şaşırtmasın yapıp tadınca bana hak vereceğinizden eminim çok lezzetli ve hafif bir çorba.

Malzemeler: 2 adet Brokoli
3-4 adet Pırasa
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve su

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır yıkanıp Parçalanmış Brokoli ve Pırasa içine atılıp biraz kavrulur üzerini geçecek kadar su eklenip pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın tuz ve karabiber atılıp bir iki taşım daha kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp el blendırı ile çekilir.Sıcak olarak servis edilir.
Not: Çorbanın suyunu sakın fazla koymayın.

Afiyet olsun ....

7 yorum:

  1. senin çorban da nefiss olmuş canım. ellerine sağlık. artık sık sık brokoli aldığıma göre, sıradaki çorba seninki olacak. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım benım,moralin neden bozuk bilmiyorum ama bazen hayatta sahip olduklarımızın değerini görebilmek bile tek başına mutlu olmak için yeterlidir.Lütfen her zaman pozitif olmaya çalıs.Kendımden cok ıyı bılıyorum ben mutsuz oldugum zaman bu anında çocuklarıma ve eşimede yansıyor, onlarıda üzmüş oluyorum.Bir an önce bu etkiden kurtulman dilegiyle.
    canım çorban tabak ile muhtesem bir uyum saglamıs.
    ellerine saglık.
    sevgiler
    cemile

    YanıtlaSil
  3. Moralim bozuk diil canım garip bir can sıkkıntısı ne olduğunu anlamadığım bişi bir anlayabilsem zaten içinden çıkacağım.

    YanıtlaSil
  4. tşk.ederim lezzet gemisi dene canım çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. İçinden dualar oku. Seni rahatlatır İnşallah. Ellerine sağlık çorba nefis görünüyor. Brokoli çorbası yapacaktım ama pırasa koymak hiç aklıma gelmezdi. Paylaşımın için teşekkürler. Hayırlı cumalar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ben de iki gun once yaptim ama bi turlu koyamadim bloga.kalp kalbe karsiymis :)))
    Bazen anlamsiz can sikintisi gelio insana,Dua edelim sen de kendin icin et ins,En kisa zamanda feraha cikarsin.Amin:)))

    YanıtlaSil
  7. BU ÇORBANIN TADI HARİKA OLUYOR ELLERİNE SAGLIK BEN SOGAN YERİNE ÇORBALARA PIRASA KOYARIM

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by