27 Şubat 2010 Cumartesi

Patatesli Köfte

Hatayda çok yapılan bir tarif yine annem broninin yanında yapar bunu hiç bilen varmı bilmiyorum ama ben arşivimde olsun diye yayınlamak istedim ben çok seviyorum sizinde seveceğinizi umuyorum.Yapımı çok basit zaten işte tarif.

Malzemeler : 1,5 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
 (acı sevenler biraz fazla koyabilir)
yarım çay kaşığı kimyon
 ve yeteri kadar tuz
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
3 orta boy haşlanmış patates
elinizi yağlamak için zeytinyağı

Yapılışı :Öncelikle havanda patatesler sakız gibi olana dek dövülür. Yoğurma tepsisine bulgur konur yeteri kadar tuz ve kimyon eklenir.Biber salçası ,ince doğranmış soğanda ilave edilip çok az su ile çig köfte gibi yoğrulur,bulgur biraz özleştikten sonra patateslerde ilave edilip iyice özleştirilir maydanozlar eklenip karıştırılır elinizi çok az zeytinyağı ile yağlayıp  parmak büyüklüğünde sıkımlar yapılıp servis tabağına alınır.

Not: Yoğururken su miktarını fazla kullanmayın.
Ben bunda maydanozu pek sevmediğim için eklemedim aslında çok yakışıyor.

Afiyet olsun.........

26 Şubat 2010 Cuma

54.P.D.Ç.S.Etkinliği ve Sütlü Kurabiye

Tarifimi 54.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibi estergonyesil arkadaşıma gönderiyor ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.


Malzemeler : Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
üzerine serpmek için şeker
Krem şanti ,çilek,ve çikolata sosu

Yapılışı : Şeker ,oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ,ılık sütü ve yumurtayı bir kaba alın iyice karıştırıp kabartma tozu ve alabildiğine un ekleyip yumuşak bir hamur yapın,Hamurdan bezeler koparıp (yaklaşık 22 adet olması gerekiyor ) elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine toz şeker serpip önceden ısıtılmış 170'c fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Fırından alıp ılıkdıktan sonra kurabiyeleri ortadan ikiye kesip arasına krem şanti ve dilimlenmiş  çilek koyun.Son olarak üzerine çikolata sosu gezdirip servis edin.(o an hazırda olmadığı için ben koyamadım siz mutlaka kullanın)

Afiyet olsun.




25 Şubat 2010 Perşembe


Tüm İslam aleminin Mevlid kandili mübarek olsun.Allahın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.Allah tüm müslüman aleminin yardımcısı olsun…

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kabak Boranisi


Evet memleketimin yöresel yemeklerinden Borani benimde çok ama çok sevdiğim lezzetler arasında herkese şiddetle tavsiye ediyorum.Hatayda çok bilinen borani gaziantepte kış kabağı yerine patatesle yapılıyor ve nane yerine safran atılıyor ama ben bunu tercih ederim.Kabak sevmeyenler patateslede yapabilir.Tabi belirtmeden geçemeyeceğim bunu ben değil annem yaptı çünkü anneciğimin yaptığı bir başka oluyor o yaptı bende oturup tıka basa afiyetle yedim.

Malzemeler :
500 gr  kuzu eti (kebablık doğranacak)
1 kilo kış kabağı
 yaklaşık 1 kilo tuzlu yoğurt (bulamayanlar yogurtla yapabilir)
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 kase nohut
yeteri kadar zeytinyağı ve su

Yapılışı :
Tencereye et, nohut ,yeteri kadar su  konup beraber kaynamaya bırakılır.Bu arada soğan ve sarımsaklar doğranıp yarı pişmiş olan etlere ilave edilir ardından doğranmış kabaklarda konup 1-2 taşım kaynatılır tuzluyoğurtta atılıp hepsi beraber orta ateşte pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın zeytinyağında nane yakılıp üzerine dökülür bir iki taşım kaynatılıp sıcak servis edilir.

NOT:
1-Belirtmeden geçemeyeceğim yemeğin kıvamı çorba kıvamında olacak.
2-Ve isteğe bağlı pişmeye yakın 3-4 tane sıcak suda 10 dk.ıslatılmış kurutulmuş (hatayda baş biber deniyor) kırmızı acı biber ilave edilir.
3-Tuzluyoğurtta Hatay dışında pek bilinmiyor bulamayan arkadaşlar taze yoğurt kullanabilir.Onuda pişmeye yakın yemeğin suyundan (kesilmesin diye) yoğurda katılıp karıştırılır kaynamakta olan yemeğe yavaş yavaş eklenir.

Afiyet olsun......

20 Şubat 2010 Cumartesi

Mantar Sote


















^Üç gün önce yaptığım mantar tarifini yayınlamak şimdi nasip oldu zeytinyağlı olduğu için ben çok seviyorum özellikle diyette olduğum zamanlar en çok yaptığım tariflerden bitanesi bir porsiyon zeytinyağlı mantar ve bir kase salata yetiyorda artıyor bana işte yaptığım nefis mantar tarifi.Sevgili blog yazarı arkadaşım Cemilece diyetten sonra formda kalmak için öneririm canım sanada tekrar kolay gelsin Martta bende başlıycam canım diyete.

Malzemeler : 10 adet kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet Kırmızı veya yeşil taze biber
Bir kaç damla limon suyu
1 adet domates
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
Ve çok az zeytinyağı

Yapılışı:
Mantarlar güzelce yıkanıp doğranır tavaya çok az zeytinyağı ve mantarlar konup mantarlar suyunu çekene kadar sotelenir .Ardından piyazlık doğranmış soğan ve uzun şeritler halinde kesilmiş biber ve 1-2 damla limon suyu  ilave edilip  hafif pembeleşene kadar sote edilir hemen akabinde doğranmış sarımsak konup bir iki çevrilir.Son olarak ince şeritler halinde kesilmiş domates ve baharatlar eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.......

18 Şubat 2010 Perşembe

54.P.D.Ç.Etkinliği Ve Mandalinalı Muffin

Tarifi 54.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibi estergonyesil arkadaşıma gönderiyor ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.


Malzemeler : 1 yumurta
1/2 su bardağından az fazla şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan ceviz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı un (ben SİNANGİL sade kekun kullandım)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu ( kekun kullanırsanız gerek yok)
Servis için marmelat (ben bögürtlen reçeli kullandım)

Yapılışı : yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.Ardından mandalina suyu,hindistan cevizi,yoğurt ve sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır.Son olarak un vanilya ve kabartma tozu eklenip çok az çırpılır yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırılıp 170'c ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk.pişirilip.Marmelat ile servis edilir.

Afiyet olsun.....



16 Şubat 2010 Salı

Hibeş

Genelde güneyde yapılan bir meze kökeninin Suriyeye dayandığı söylenmekte humusla yakın bir tat olan hibeş gerçek ustaların elinden çıktımı tadına doyum olmuyor değişik lezzetli bir tarif biraz humusu birazda favayı anımsatmakta.Buaralar demiştim arap mutfağına taktım diye sırasıyla hepsini yapıp yayınlayacağım.İşte göz kararı yaptığım Hibeş tarifi.

ilk deneme için 1 adet limon suyu ile başlayın.
1 adet limon suyunu sıkın içerisine  bir miktar tuz,bir diş ezilmiş sarımsak,çok az kimyon,çok az tozbiber ve yedire yedire içerisini (şokella kıvamına gelene kadar) tahin eklenir bunu yaparken yavaş hareket edin tahin limonla karıştıkça sertleşicektir.Çok katı olmayacak eğer olursa 1-2 yemek kaşığı su ile kıvam açılır.
Servis tabağına alınıp servis edilir.


Afiyet olsun........

14 Şubat 2010 Pazar

Mimlendim Yineeeeee.

Sevgili Aleyna arkadaşım beni mimlemiş kendisine teşekkür ediyorum.Bazı nedenlerden dolayı yanıtlamakta geciktiğim için ayrıca kendisindende tekrar özür diliyorum.

1.Blogunuzu ne zaman açtınız:
        Mayıs 2009
2.Blogunuzda işlediğiniz konular nelerdir.
   Şuan sadece yemek
3.Blogunuzla ilgili düşünceleriniz nelerdir.
   Şuan çocuklarım çok küçük pek ilgilenemiyorum öyleki yaptığım çoğu  şeyi
    paylaşamıyorum ama ilerde daha iyi olacak inş.
4.Blogunuzda ilk yazdığınız yazı nedir.
   Şuan hatırlamıyorum.
5.Sizi ilk izlemeye alan kişi kimdi ?
   Çok iyi denk düştü bu soru Tabiki beni mimleyen sevgili arkadaşım Aleyna
6.Size ilk yorum yazan kişi kimdi.
   Blog yazarı olmayan çok sevdiğim arkadaşım Semiha
7.En çok yorum alan yazınız.
   Henüz bana göre yok..
8.Beğendiğinizi düşündüğünüz yazınız.
   Zaten hoşuma gitmeyen hiçbir yazıyı paylaşmıyorum.
9.Tarafınızdan düzenlenen bir etkinlik varmı.
   Henüz yok.
10.Katıldığınız etkinlik varmı.
    Elimden geldikçe davet edildiğim bütün etkinliklere  katılıyorum.
11.Katıldığınız bir yarışma varmı .
    Softbowla  tarif yolladım.
12.100 ve katları üyeniz varsa.
    Daha yüze ulaşamadım.
13Toplam yazı adediniz.
     103.
14.Ziyaret ettiğiniz bloglar varmı.
    Evet hepsine elimden geldikçe uğruyorum.
    Özellikle bir kaç arkadaşımı hiç ihmal 
    etmiyorum.
15.Blogunuz size neler kazandırdı.,
    Çok şey...
16.Blogunuza neden bu ismi verdiniz.
    Evet mutfağı çok seviyorum damak tadıma güveniyorum LEZİZCE yani bence....
    bu uygundur diyorum.
   Ay yaz yaz bitmedi ve gelelim 7 maddede bana...
   Nasıl anlatsam  ki? aslında beni tanıyanlara sormak gerekirdi bunu.

1.10 yıldır evliyim ve iyiki evlenmişim eşimi çok seviyorum ve çok mutluyum iyiki üç tane şeker dünyaya getirmişim ne kadar beni yorsalarda onlarsız hayat düşünemiyorum.
2.Çalışmıyorum iyiki ev kadınıyım çocuklarımı kendimden başka kimseye teslim edemezdim biraz güven sorunum var sanırım.
3.Bazen çok sinirli olabiliyorum saman alevi gibiyim diyebilirim bir anda parlayıp bir andada sönebiliyorum.Keşke daha sakin bir yapım olsaydı bazen öyle sinirleniyorum ki ? gece uykum bile kaçıyor dağınıklığa gelemiyorum bütün enerjimi alıyor sanki ölede olunca sinirden deli olabiliyorum..
4.Ve en sevmediğim yönüm  aşırı merhametliyim yüzüm çok yumuşak kimseyi kıramam kırmaktan çok korkarım.
5.Paylaşmayı çok seviyorum blogumu açmam buna dayanıyor .Her zaman paylaşım paylaşım diyorum.
6.Her zaman relaxım, yaşamayı seviyorum ,insanları seviyorum,doğayı seviyorum güzel olan herşeyi çok seviyorum.....bir tek denizi sevmiyorum ondanda çok korkuyorum hele şu tsunamiden sonra aklım çıkıyor:((
7.Eşim ,çocuklarım ve ben en huzurlu olduğum yer  evim.
İşte kısaca ben insan kendini ne kadar anlatmaya becerebilir bilmiyorum ben becerebildiğim kadarıyla anlattım. 

Peynirli Sosisli Tart

Tarifimi 53.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ev sahibeliğini yapan
 gelibolu17-midedenkalbearkadaşımıza gönderiyor Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler ,5 adet Milföy hamuru
100 gr beyaz peynir
2 adet sosis
4 adet mantar
1 adet taze kırmızı veya yeşil biber
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un

Yapılışı: Öncelikle Milföy hamurları üst üste konup MERDANE ile kalıp büyüklüğünde açılır (ben Kelepçeli kek kalıbı kullandım) tereyağı ile yağlanmış kalıba yerleştirilir.Daha sonra rendelenmiş peynir, doğranmış sosis ve mantar bir kaseye alınır üzerine un konup karıştırılır yumurta ve yoğurt konup tekrar karıştırılır, evlat olarak süt eklenip iyice karıştırılır ve Milföy hamurunun üzerine yayılır küp küp doğranmış biberde serpilip önceden ısıtılmış fırında 170'c yaklaşık 30 dk. pişirilir.

Afiyet olsun.

11 Şubat 2010 Perşembe

Yılın İlk Karı ve Havuç Salatam

Sitemizin içi görüntü harikaydı.

Evet gelelim en sevdiğim salatalardan birtanesine misafirlerim burdayken yaptığım havuç salatası çok beğenildi.Gaziantebin vazgeçilmez mezelerinden havuç salatası...
Çok yoruldum ama yaptığım lezzetlerin beğenilmesi beni öyle çok mutlu ediyorki bütün yorgunluğumu unutuyorum.Aksilik hazırladığım masayı görüntüleyemedim o gün öyle acıkmıştıkki hepimiz balıklama daldık valla yılın ilk karı yağmıştı gün içinde acayip bir koşuşturma yaşadık bizim minikler karı görünce çoştular tabi bizi tutabilene aşkolsun karı görünce ben bile çocuklar gibi sevindim o yorgunluğun üzerine bide mutfağa daldım.Ama değdi dogrusu aceleyle hazırladığım yemekler nefisti tek tek hepsini yayınlayacağım.Gelelim havuç salatama:

Malzemeler :4 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
yeteri kadar yoğurt
1 kaşık mayonez (konmayabilirde)
çok zeytinyağı
yarım demet dereotu ve tuz

Yapılışı : havuçlar iyice yıkanıp rendelenir çok az zeytinyağında biraz sote edilip soğutulur .Sarımsak ezilip yeteri kadar yoğurt,tuz,1 kaşık mayonez,ve doğranmış dereotu ilave edilip karıştırılır soğuyan havuca eklenip iyice karıştırılıp servis tabağına alınır.

Afiyet olsun......

KREMTUM

İşte size Kremtum tarifi.....

2 adet büyük haşlanmış patates
2 baş sarımsak robotta çekilir çekilirken  içerisine rengi beyazlayana kadar mısır özü yağı ilave edilir kıvama geldikten sonra bir kaşık yoğurt ilave edilir.Kıvamı macun gibi olacak.

Not: Biz yaptığımızda 4 adet patates ,1 baş sarımsak,mısırözü,yarım limon suyu ve 2 kaşıkta mayonez ilave ettik gerçekten patates kızartmasıyla çok güzel oluyor.Ve rakı sofralarında meze olarak çok kullanılıyor.Tam tariftekine uyarsanız sarımsak çok yoğun oluyor bu şekilde daha hafif oldu.Biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet olsun..........

5 Şubat 2010 Cuma

Kremtum

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba il dışından gelen misafirlerim vardı ve bu yüzden blogumdan yine bir süreliğine uzak kaldım tabi bu arada hiç boş durmadım.
Gelen misafirlerimden Şam mutfağına ait bu tarifi ögrendim çok aradım ama netten hiç bulamadım nefis bir sos kremtum adı buymuş  onlarda tam ölçü bilmedikleri için gözkararı yapmaya çalıştık biraz merak olsun diye tarifi şuan vermiyorum bir iki güne kadar asıl tarif elime geçince yayınlayacağım.Özü  patates ve sarımsaktan oluşuyor patates kızartmalarının yanında özellikle nefis oluyor bilen arkadaşlar varsa paylaşmak isterim.Buaralar Şam mutfağına takmış durumdayım inş.kısa zamanda Şama ait tariflerle karşınızda olucam.
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by