17 Kasım 2009 Salı

Portakallı Muffin

Iki gündür hastaneye gidip geliyorum kızımın okul saatine yetişemediğim için beslenmesine pratik şeyler hazırlıyorum Mecburen tabi Bugünde olmadığım için gece kalktım hemen çok ya bir için bu sefer muffinleri portakalli yaptım nefismi nefis oldu hele herşeyi bugünlerde kek yapayım dedim sonra taktım portakal giren yine Oturup kek yaptım muffine sevdiğim pişerken kokusu muhteşemdi sabah uyandığımda halen evde portakal kokusu vardı işte tarif .....

Malzemeler: 2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla sıvı malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir.Son olarak kuru malzemelerin hepsi eklenip çok az çırpılır.Muffin kalıplarının içine minik kağıt Kalıplar konulur kalıpların içine 1 kaşığı dolu dolu konur yemek 170'c ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir.Piştikten sonra varsa portakal kabuğu reçeli yada şekerlemesi ile servis edin çok yakışıyor.

Afiyet şeker olsun ......




8 yorum:

  1. Portakallı kekleri ve muffinleri bende çok seviyorum..Bir de haşhaş eklesen 1 kaşık, çok farklı bir lezzet elde edeceksin tatlım..Aklında bulunsun..Elerine sağlık..Eşinin mutfağa seninle girmesi ne güzel..Birde dağıtmayı değilde toplamasını öğrenseler..))

    Hastaneye gidip geliyorum diyorsun..Umarım önemli bir konu yoktur..


    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım kış geldi c vitaminli lezzetler hat safhada:))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim canım ince düşüncen için haşhaş hiç denemedim ama genelde hep çocuklarıma yönelik düşünüp yaptığım için haşhaş koymakta biraz tereddüt ettim.Hastane olayı boyun fıtığım var canım onun için gidiyordum onun dışında önemli bişi yok allaha şükür.

    YanıtlaSil
  4. kalpkurabiyem.
    Evet canım kışın bol bol yararlanmak gerekir c vitamini depolarından özellikle 1 kivi 10 adet portakalla eşitmiş hele şu günlerde domuz gribi vakası çok yaygın tüketmek şart..

    YanıtlaSil
  5. Muffinleri ben de cok sewiorum,Amerikalilarin da cokca tukettigi bi sey burda.Bogurtlenli,ahududulu,uzumlu her halini yapiolar...Portakallisi da cok guzeldir eminim.Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  6. Portakallı tatları çok sevdiğim için demiyorum gerçekten nefis oluyor canım biraz önce tadına bakan komşularım bayıldı özellikle denemeni öneririm.

    YanıtlaSil
  7. Canım,h.cevizi sütü yerine direk hindistan cevizi kullanabilirsin..Eğer o da yoksa irmik kullanabilirsin..Normal vanilya kullanmanı tavsiye ederim tatlım..Şimdiden ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. merhaba,sayfami ziyaret edersen senin icin bikac soru var.Muhabbetle kal...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by