19 Kasım 2009 Perşembe

PASTA SÜSLEME TEKNİKLERİ ETKİNLİĞİ VE BEYAZ KELEBEĞİM

Yalnız ne kadar zormuş şeker hamuru ile makarna yapmak istediğim Sonunda nihayet bitirdim kelebek pastamı Bu benim ilk şeker hamuru denemem benim gibi bir acemi için hiç kolay olmadı gibi olmadıysada
idare eder işte Aradığım hiç birşeyi bulamadım hazır şeker hamuru, istediğim tarzda Kalıplar, istediğim renklerde Gıda Boyası zar zor bulduğum EMEL BAŞDOĞAN'IN KİTABI Gaziantepte gezmediğim yer kalmadı arkadaşımı yarı yoldada bırakamazdım mecbur bulduklarımla yetindim of eğitim için şeker hamuru beni baya bir uğraştırdı almadığım hiç bian altından kalkamayacağımı Sandim ama bitti sabahı bekleyemedim tarifi yayınlamak için yorulduğuma değdi ama tadınada sabah bakıcaz artık minişlerle işte tarif ...
Bu tarifi PASTA SUSLEME TEKNİKLERİ ETKİNLİĞİ ev sahibi
düsbahcesi.blogspot.com Arkadaşıma gönderiyor bol katılımlı bir etkinlik OLMASINI diliyorum.


Pandispanyası: 4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un

Kahveli çikolata köpük için:
1 kahve fincanı su
Yarım su bardağı şeker
2yumurta 1 yumurta Sarısı
200 gr bitter çikolata
300 gr krema (1,5 kutu ediyor)
1 kaşığı anında eriyen hazır kahve tatlı

Şeker hamuru: 35 gr su
7,5 gr toz yada yaprak jelatin
4o gr glikoz
500 gr ince pudra şekeri

su kaynatılır jelatin içine atılıp eritilir glikozda katılıp eritildikten sonra ateşten alınır elenerek yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilip önce mikserin YOĞURMA aleti ile yoğrulur daha sonra elle iyice yoğrulup bir kısmına istediğiniz renkte Gıda Boyası eklenip çalışma yapılır.

Pandispanya keki için: Öncelikle yumurta Sarısı ve akları ayrı ayrı derin bir kaseye ayrılır.Beyazı kar haline gelene kadar çırpılır buzdolabına konur.Yumurta Sarısı, şeker ve kaynar su ile 6-dk çırpılır sırasıyla sıvıyağ ve yoğurt eklenip çırpılmaya devam edilir toz malzemeler ve yumurta akları eklenip çok az çırpılır yağlanmış unlanmış tepsiye veya kalıba dökülüp 170'c ısıtılmış fırında 30 dk.kadar pişirilir. (ben birgün önceden hazırladım)

  • Kahveli Çikolatalı Köpük için: Krema mikserle köpürene kadar çırpılıp dolaba kaldırılır.
  • Su ve şeker küçük tencerede Şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılıp ateşten alınır.
  • Ince doğranmış Çikolata ve kahveyi şerbete eklenip hızlıca karıştırın.
  • Yumurtaları ve sarısını birlikte mikserle çırpın Çikolatalı karışımı ekleyip çok az daha çırpın.
  • Buzdolabında beklemiş olan kremayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın pandispanya katlarını az sütle ıslatıp çikolata köpüğünü sürün İsteğe göre arasına muz, Antep Fıstığı, damla çikolata vs.ekleyin.Buzdolabına kaldırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Buzdolabında beklemiş olan pastanın üzerini istediğiniz renkte şeker hamuru ile çalışıp pastayı süsledikten sonra servis tabağına alın.
  • Herkese kolay gelsin arkadaşlar.Kahveli Köpük Çikolatalı tarifi EMEL BAŞDOĞAN'IN kitabından aldım.



  • Buda keslmiş hali herkese tavsiye ederim gerçekten yorulduğuma değdi.Nefisti ....

17 yorum:

  1. Harika bir calisma olmus. Üzerinde kullandiginiz süslemelerin simetrisi ne kadar özen verdiginizin bir kaniti. Ayrica sekillendirme cok net bicak veya mala izi kalmamis. Tadininda leziz oldugundan da eminim. Sizi tebrik ediyor, basarinizin devamini diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalıştım görüntü istediğim gibi olmadı ama idare eder.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canımm çok cici olmuşş :))) ellerin dert görmesinnn

    YanıtlaSil
  4. Aman Allahim bu ne guzellik! Ellerine saglik, gercekten cok cici bir pasta olmus. Cok emek verdigin belli. Katilim icin cok tesekkur ediyorum sana! En cok hedefime ulasmama seviniyorum canim arkadasim. Hepimiz kreyatif olalim, yapamam dedigimiz islere kalkisalim istiyorum. Istek olduktan sonra bence herkes herseyi yapabilir diye dusunuyorum. Sen bunun ispatisin benim icin! Desteklerin icin tesekkur ediyorum. Hollandadan sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Rica ederim canım herzaman beklerim yardıma varım ben bu pasta pek kolay olmadı ama olsun dostluk için yorulmaya değer yapabilirsem ikincisinide yapacağım inş.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim kalpkurabiyem.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık hem sade olmuş hemde çok hoş

    YanıtlaSil
  8. ARKADAŞIM PASTAN ÇOK GÜZEL.HARİKA SÜSÜLEMİŞSİN.MİMİ İÇİN TEŞEKKÜRLER.EN YAKIN ZAMANDA YANITLAYACAĞIM.İYİ HAFTASONLARI

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    Gercekten ugrasmissin belli cunku harika gorunuo.Ellerine saglik.Artik seker hamuruyla bisey yaparsam yardimlarini bekliorum.Aeol...

    YanıtlaSil
  10. Baya uğraştım miniğim aslında beni uğraştıran şeker hamuru hazır olsa süslemede pek bişi yok kendiliğinden oluveriyor elimden geldikçe yardımcı olurum canım.

    YanıtlaSil
  11. CANIM BENİM,İLK ŞEKER HAMURU DEMEYE, BİN ŞAHİT İSTER.GERÇEKTEN ORTAYA MÜKEMMEL BİR GÖRÜNTÜ ÇIKMIŞ.SENİ TEBRİK EDİYORUM.
    BENDE HAFTA SONU OGLUMUN DOGUMGUNU PASTASI İÇİN ŞEKER HAMURUNU ARAMADIGIM YER KALMADI.AMA MAALESEF KI MERSIN BU KONUDA ÇOK GERİ KALMIŞ.DOGUM GUNU PASTASI ICIN BİLE ,PEK SÜS YOK.BENDE YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM.İNŞALLAH BIR GUN BENDE DENEYEBİLİRİM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  12. canım yapmışsın pastayı.çok güzel duruyo eline sağlık tebrik ederim.o kadar koşuşturmanın arasında başardığına göre sende ki aşk diyorum.emeğine sağlık tekrar.görüşürüz, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim serapcım kolay olmuyor ama bazen bende şasırmıyor degilim.İnş canım kısa zamanda tekrar görüşürüz.

    YanıtlaSil
  14. Cemilecim seni çok iyi anlıyorum benim içinde kolay olmadı ama isteyince bişeyler yaratılabiliyor ben pastane pastane gezmeye başlamıştım takmıştım ama bir kere.Umarım bişekilde halledersin canım.

    YanıtlaSil
  15. çok şık olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

    Özlem Avcı.

    YanıtlaSil
  17. canım pasta harıka olmuş ellerine sağlık .ziyaretin beni çok mutlu etti .hemencecik geldim mutlu bayramlar sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by