Gününüz aydın neşenizin bol olduğu bir gün diliyorum.Yine aceleye gelen ve buzlukta unuttuğum jöleli pastam biraz fazla donmuştu ama tadı nefisti.Havalardanmıdır nedir bu günlerde bi halsizlik bi yorgunluk bi unutkanlık sormayın arkadaşlar tabi öyle olunca pasta bir tarafa yakında kendimi unutacağım diye korkuyorum :)))neyse ben tarifime geçeyim en iyisi...
Tarifimi Jöleli Tatlılar etkinliği ev sahibi NARİNCE arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler : 1 paket vişne jölesi
1 adet (20 gr) yaprak jelatin veya toz jelatin
3,5 su bardağı su (kaynamış)
15-20 adet vişne (dondurulmuş veya taze)
5 yemek kaşığı yoğurt
10 adet petibör bisküvi
ortası açık kalıp
Yapılışı :
- Jöle ve yaprak jelatini kaynamış su içerisinde eritin ve üçe bölün kalıbın dibine vişneleri yerleştirin üzerine ayırdığınız jöleyi döküp buzlukta 15.dk bekletin.
- 2.nci jöleye 5 kaşık yoğurdu döküp mikserle çırpın buzlukta donmuş olan jölenin üzerine yavaşça döküp tekrar buzluğa atıp 15.dk donması için bekletin.
- Son olarak 3.ncü jöleye bisküvileri kırıp atın mikserle çırpıp donmuş olan yoğurtlu jölenin üzerine yavaşça dökün tekrar buzluğa koyup 20.dk kadar donmasını bekleyin.Buzluktan alın kalıbı sıcak su dolu kabın içinde 15.sn bekletin ve düz bir servis tabağına ters çevirip isterseniz ortasını kremşanti ile doldurup servis edin.
Afiyet Olsun .......
Bu nasıl güzel br görüntü böyle bayıldımm. Ellerine sağlık. Vişneler bitti çileklisini yapsam nasıl olur acaba???
YanıtlaSilcanmcm ellerine sağlık. görüntü yeter söze ne hacet detirtiyor...canm çekti sabah sabah :)
YanıtlaSilsevgiler..
rengi itibariyle bile nefis görünüyor arkadaşım,günaydn,selmlar
YanıtlaSilharika görünüyor
YanıtlaSilEstergonyeşil
YanıtlaSilTabiki olur canım bende önce çilekli yapacaktım sonra fikir değiştirdim canım.
ÜmmüAbdullah :
Buyur beraber yiyelim canım.
Kutsalsofra :
Günaydın canım teşekkür ederim.
Hilal :
Teşekkür ederim canım.
Canım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş çok öpüyorum...
YanıtlaSilSelamlar Gülaycım,2010 Blog Ödülleri Yarışmasında bende varım.
YanıtlaSil1.Aşama : http://2010.blogodulleri.com adresine giriyoruz
2.Aşama : Sayfanın sol tarafında bulunan KAYIT yazan butonu tıklıyoruz.Kayıt aşamalarını 4 adımda tamamlıyoruz,2.adımda vereceğiniz cep telefonu önemli,çünkü cep telefonunuza aktivasyon kodu gelecek ve 3. adımda o aktivasyon kodunu sizden isteyecek.
3.Aşama : Sayfanın üst tarafında bulunan KATEGORİLER butonuna tıklayın,sayfanın altında ÜLKER Pötibör Bisküvi Yemek Blogları kategorisini tıklayın,ve bloğumu - Mutfaktaki Nefis Kokular -http://nursen yemek.blogspot.com - sayfalara tıklayarak lütfen benim blogumun adını bulun :) ve yanda bulunan oy ver butonuna tıklayın.Evet çok teşekkürler bana oy verdin :)
Desteğin için şimdiden teşekkürler.
Sevgiler
Hımmmmmmmmmm
YanıtlaSilgörüntüsü muhteşem canım ellerine sağlık ...
Eminim çok lezzetlidir ....
Güllü keki mutlaka yapmanı tavsiye ediyorum hatta bu neli diye sorarlarsa benli dersin :))
Sevgiler......
Sevgili Gül,
YanıtlaSilislami kaygılarımdan dolayı yani içinde domuz katkısı olma ihtimalinden dolayı jöle ve jelatin bizim eve girmiyor,jöle yerine meyve peltesi kullanıyorum,en az jöle kadar güzel ,jöleden daha sağlıklı ve güvenilir,ilerleyen günlerde Rabbim nasip eder ömür verirse böyle bir tarif yayınlayacağım inşaallah.
Sevgilerimi gönderiyorum...
canımmm ellerine sağlık panna cottan gibi bu da şahane olmuş tebrik ederim canımm:))
YanıtlaSilemekli bir tarif emeğinize sağlık selamlar
YanıtlaSilmmmm nefis bir pasta olmus muhtesem görünüyor ellerine saglik
YanıtlaSilmerhabalr canımm:)vişne jöleli pastan nefis görünüyorr emegine saglık. blog ödüllerine katılımışın şansın bol olsun canımm:)kocaman öpüyorum seni:))
YanıtlaSilselam canım nasılsın..inan bende seni özledim.buralardayım ama fazla gezemiyorum bu aralar hep aklımdasın ama...
YanıtlaSiltatlında harika olmuş.sevgiler canım..aç avucunu yağmur getirdim sana...
Derya : Teşekkür ederim canım.
YanıtlaSilNurşen :Oyladım canım bol şans
Yıldız : Mutlaka deneyeceğim canım.Sorarlarsada öyle diyeceğim çok hoşsun tatlım.
Hayatcemresi : çok haklısın canım biz kullanıyoruz ama umarım öyle değildir.
Kalpkurabiye : Canım benim teşekkür ederim.
Dilekhanım : Evet emekli görünüyor ama bir defa yaparsanız ne kadar pratik olduğunu göreceksiniz.Sevgiler..
Tatlılar Gülcandan : Teşekkürle canım.
Adsız arkadaşım keşke ismini belirtseydin Haberim olsaydı mutlaka blog ödülleri yarışmasına katılırdım.
Gelibolu/17 :Özletme kendini canım öpüyorum.
yağmur içinde teşekkürler canım.
Canim ellerine saglik,
YanıtlaSilnefis bir tad olmustur.
Bu havalarin isinip geri sogumasi her gün ayri bir iklim gibi olmasi insan vücudunu yoruyor, yanlz degilsin ::))
sevgilerimle.....
Yorumunu görmemiş olabilirim sevgili Lezizce. Çünkü bana ulaşanlara mutlaka döndüm. Şimdi hemen alıp ekliyorum tarifini.
YanıtlaSilSen de benim linkimi koyarsan ayrıca sevinirim. Donsa da güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Canim iyisin ins.Bende de bi yogunluk, yorgunluk:(((pasta bi harika gorunuo.Ellerine saglik.Allah'a emanet ol...
YanıtlaSil