9 Ocak 2010 Cumartesi

Sütlaç

Birkaç güngü yoğunluğun ardından nihayet rahat rahat bloguma girebiliyorum artık buara gelen giden derken nasıl yorulduğumun farkına varamamışım öyle çok şey yazmak istiyordum ki? resmen uçtu gitti yaşlanıyormuyum ne ... ya özgü bir güzelliği var iyisiyle-kötüsüyle, hüznüyle-her anı ayrı bi güzel geçen yıllar zamanla yarışıyoruz sanki bugün çok Dertliyim yine aslında dertli değil sevinciyle yıl daha yaşlandık her yaşın kendine gerçekten bir eeee tabi hepsi şuan kilitlendim Çok üzgünüm bi arkadaşıma başsağlıgına gittim gözlerinden sel olup akan yaşlar dudaklarından dökülen kelimeler içimi çok acıttı allah sabrını versin diyorum onun o buruk hali bir çocuk gibiydi.O yetim hali içimi çok acıttı DAHADA sokaklarda olan birsürü yetimimiz-öksüzümüz var onlar birden gözümde belirdi hayat öyle acımasızki o masumlar Gözümün önüne gelince diyecek kelime bulamıyorum Allah yardımcıları ve yardımcımız olsun.Amin.Diyorum ya öyle çok şey yazmak istiyorum ki? kelimeler tıkanmış durumda ve sözü fazla uzatmadan çok yakınlarda yaptığım sütlaç tarifime geçmek istiyorum.

Malzemeler: 1 su bardağı pirinç
10 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
yeteri kadar şeker
1 portakal kabuğu rendesi
tarçın

Yapılışı: Tencereye pirinç ve su konur kaynamaya bırakılır kaynayıp suyu çekince sıcak süt ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır pişmeye yakın yeteri kadar şeker atılıp özleşene kadar pişirilir son olarak vanilya ve portakal kabuğu rendesi atılıp altı kapatılır.Servis kaselerine ödeme edilir üzerine tarçın serpilip Soğumaya bırakılır. soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun ......

6 yorum:

  1. Boyle seyle hep baskasinin basina gelir dioruz nedense ama yakinlarimizda da gorunce olumun gercegiin anlioruz iste.Allah sabilar wersin herkese.Sutlci biz de ailecek severiz.Ellerine saglik cok guzel gorunuo canim.Aeol...

    YanıtlaSil
  2. Miniğim canım benim aynen öyle canım.Allah cümlemize sabır versin.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlıkk nefis yaşasın türk mutfağı... mm ben bunu alabilirmiyiimmmmm

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım bir kaç gündür ugrayamadım yoğundum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kalpkurabiyem :Al canım afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  6. KEYFESEYRAN : teşekküer ederim canım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by