22 Temmuz 2009 Çarşamba

Tavuk Graten



Arkadaşım Fatoşta yediğim bu tarifi çok beğenmiştim,
Hemen bende yaptım Akabinde ve tarifi sizlerle paylaşmak
istedim.Yalnız mantar tarifte yoktu ben ekledim ...
Sizinde eminim hem yapımı çok kolay beğeneceginize
Ben pratik çabuk olan lezzetlere bayılıyorum zaten ...



Malzemeler: 2,5 su bardağı haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış mantar
bir miktar tuz

Beşamel Sos: 2 tepeleme yemek kaşığı un
2 kaşığı tereyağı veya margarin yemek
1 / 2 lt. süt, 1 yumurta, tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı: Tavuk, patates, havuç, mantar tencere konup
üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz konup
haşlanır.Haşlandıktan sonra hepsi minik küp şeklinde
doğranır borcama konur.Beşamel sos için önce un ve
Tereyağı tencerede un kokusu çıkana kadar kavrulur,
ardından süt ilave edilip koyulaşana kadar pişirirlir.
Ocaktan alınıp hafif ılıdıktan sonra yumurta, tuz ve
karabiber eklenip 4 / 3 malzemelere karıştırılır, Kalani
üzerine dökülüp Son olarak kaşar rendesi ilave edilir.
Isıtılmış 180'c fırında kızarana kadar pişirilip servis
edilir.

Afiyet olsun ..........

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Pirinç Unlu Kek

Lezzetli bir kek tarif degisiktatlar.blogspot.coma ait
gezinirken gördüm ve hemen yapayım dedim.Ve
gerçekten çok lezzetli oldu benim minişler bayıldı.
Bu güzel tarif için teşekkürler...Tarifi aynen yazıyorum.



Malzemeler : 4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat veya
1 paket kabartma tozu

Sosu : 1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı : Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından
sırasıyla diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 180' ısıtılmış fırında
yaklaşık 35 dakika pişirilir.Fırından çıkınca sos üzerine
gezdirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp hindistan
cevizi ile süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.......

19 Temmuz 2009 Pazar

Hayırlı Kandiller


16 Temmuz 2009 Perşembe

Diyet Salatam

Şu günlerde sıkı bir diyete girdim semizotunun en çok
bulunduğu bu zamanlarda bol bol yararlanmak gerekir
diye düşünüyorum.Faydalarını bilmeyenimiz yoktur
doganın nimetlerinden yararlanmak gerekir. Diyet
menünüze ekleyebileceginiz doyurucu bir salata bol
kilo vermeler arkadaşlar....



Malzemeler : Bir kase semizotu
1 adet domates
1 adet taze biber
4 adet yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
malzemelerin hepsi harmanlanıp afiyetle yenir.
isterseniz çok az tuz ekleyebilirsiniz ben eklemiyorum.

Köri Ve Biberiyeli Tavuk

Tavuğun en lezzetli hali diyebilirim.Tavuğu farklı lezzetlerde
denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Hem hafif, hem
pratik, hem lezzetli.Makarna ile birleşince nefis yine gitti benim
rejim bende bu iştah olunca.Hepimize afiyet olsun ama kilo olmaz
inş......



Malzemeler :4 adet dilimlenmiş tavuk gögsü
veya tavuk sarması
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
yeteri kadar tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
acı sevenler 1 çay kaşığı pulbiber ekleyebilir.

Yapılışı : Tavuk karıştırma kabına alınıp bütün baharatlar
üzerine eklenip iyice harmanlanır ,buzdolabında en an
yarım saat bekletilip kısık ateşte teflon tavada önlü arkalı
iyice pişirilir.Tereyağlı makarna ile servis edilir.
not:Ben makarnayı soğanlı pişiriyorum iki lezzet bir arada
Muhteşem.....

Afiyet olsun.........

Domates Soslu Patates Kızartması



Malzemeler : 4 adet patates
3 adet domates
3-4 adet taze biber
3-4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
zeytinyağı

Yapılışı : Patatesler soyulup yıkandıktan sonra dilimlenir,
zeytinyağında kızartılır.Ardından biberler kızartılır,ayrı
bir tavaya kızartma yağından biraz alınıp doğranmış
domates, sarımsak,tuz ve karabiber eklenip pişmeye
bırakılır.İndirmeye yakın maydanoz eklenip altı kapatılır.
sıcakken patateslerin üzerine gezdirilip servis edilir.

Afiyet olsun.....

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Muska Böreği

İşte en sevdiğim pratik böreklerden bir tanesi hem
yapımı kolay hemde çok hafif.....Misafir geleceği zaman
hemen hazırda çok iyi oluyor,en güzel yanı buzlukta
bekletilebilmesi....
Bu arada bizim Hatay mutfağını sitemde pek tanıtamadım
sitem daha çok yeni en kısa zamanda Hatay mutfağından
lezzetlerede yer verecegim.



Malzemeler : 3 hazır yufka
1 kalıp beyez peynir
yarım demet maydanoz

Sos :1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
çörek otu

Yapılışı : Öncelikle yoğurt,zeytinyağı ve yumurta beyazı
iyice karıştırılır.Peynir ezilip içine doğranmış maydanoz
ilave edilir. Yufkalar tezgaha tek tek açlıp üç parmak
eninde uzunlamasına kesilir her birine yoğurt harcı
sürülür bir ucuna bir miktar peynirli iç konup muska
şeklinde katlanır yufkalar bitene kadar yapılıp yağlanmış
tepsiye dizilir kalan yoğurt sosu yumurta sarısına eklenip
bolca böreklerin üzerine sürülüp çörek otu serpilir.170'c
ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Not : Ben hazırlayıp buzlukta 1-2 saat bırakıyorum çıktıktan
yarım saat sonra üzerine kalan sosu sürüp fırına atıyorum
böyle daha lezzetli oluyor.Ayrıca bu börek buzlukta bir kaç
günde bekleyebilir.

Afiyet olsun....

9 Temmuz 2009 Perşembe

Patates Salatası

Uzun bir zamandan sonra tekrar mutfağıma dönmek
çok güzel döner dönmez ilk yaptığım bu salata oldu,
ve her yaptığımda aklıma ilk gelen sevgili arkadaşım
Semiha oluyor öyle çok yapardık ki; bu salatayı artık
fikx menümüz haline gelmişti sevgili arkadaşım
Semihaya burdan kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.
Patates salatasını bilmeyenimiz yoktur ben Malatyada
çok sık kullanılan samut ile yaptım ve inanın diğerlerin-
den çok daha lezzetli oluyor tarifini aynen yazıyorum.

Malzeme :4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet samut( dereotunun salamurası)
1 çay kaşığı toz sumak
1 çay kaşığı isot veya pul biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
isteğe göre tuz,limon ve zeytinyağı
Yapılışı : Patatesler soyulup doğranır.Samut biraz suda
bekletilerek hafif tuzu alınıp doğranır.Sırasıyla maydanoz
ve kuru soğan doğranıp baharatlar ilave edilir son olarak,
tuz ,limon suyu ve zeytinyağı eklenip iyice harmanlanıp
servis edilir.
Not :Malatyada marul eklenmiyor ama ben 2-3 yaprak
ekledim.
Afiyet olsun.....

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Havuçlu Kek


Malzeme : 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt
Alabildiğine un

Yapılışı : Yumurta ve şeker köpürene kadar
çırpılır.Sırasıyla Havuç,ceviz ve tarçın eklenip
karıştırılır son olarak elenmiş un (yaklaşık 1,5
su bardağı)ve kabartma tozu eklenip az çırpılır.
Yağlanmış yuvarlak borcama dökülüp 180'c
ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.

Afiyet olsun....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by