31 Mart 2010 Çarşamba

57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ YENİ EV SAHİBESİ

http://porselendemlik.blogcu.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan

57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

1 NİSAN 2010-15 NİSAN 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://humeyraninyeri.blogspot.com/

ARKADAŞIMIZ EV SAHİBELİĞİ YAPACAKTIR.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

SEVGİLER

16 Mart 2010 Salı

56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://porselendemlik.blogcu.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanmış olan

56.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

18 MART 2010-1 NİSAN 2010

TARİHLERİ ARASINDA

http://lezizce.blogspot.com/

YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.

LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.

SEVGİLER....

12 Mart 2010 Cuma

Un Kurabiyesi

Bütün blog arkadaşlarıma selamlar.Yayaka kurabiyesini merak eden arkadaşlarım olmuş adını nerden aldığını bilmiyorum ama tarifini sananın çay saati kitapçığından almıştım kıvamını güzel tutturulursa çikolata sosuyla harika oluyor tarifte çikolata sosu yoktu ama ben kendim ekledim sonuç gerçekten güzeldi.Ve gelelim un kurabiyesine blogumu ilk oluşturduğumda attığım tariflerden bitanesiydi o zamanlar çektiğim fotograf kötü olduğu için ben tekrar yayınlamak istedim herkese şiddetle tavsiye ediyorum lezzeti tek kelimeyle nefis diyebilirim işte tarifi.

Malzemeler : 225 gr tereyağı (ben teremyağ kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 tepeleme  yemek kaşığı pudra şekeri
4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Alabildiğine un (yaklaşık 4,5 su bardağı alıyor)

Yapılışı : Oda sıcaklığındaki tereyağı ,sıvıyağ,pudra şekeri,buğday nişastası ve vanilya mikserle krema haline gelene kadar çırpılır.Ardından elenmiş un azar azar ilave edilerek mikserle çırpılmaya devam edilir.Son olarak elle biraz yoğrularak cevizden biraz büyük parçalar koparılıp şekil verilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 150'c ısıtılmış fırında 35-40 dk. pişirilir.Fırından çıktıktan 5-10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

Afiyet şeker olsun .......

11 Mart 2010 Perşembe

55.P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİ VE YAYAKA KURABİYESİ

Tarifimi 55 Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibi GULAYCE arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler : 3 yumurta
1 ,5 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
hindistan cevizi
çikolata sos

Yapılışı : Derin bir kaba yumurta ,şeker,sıvıyağ,yoğurt,vanilya ve kabartma tozu konup karıştırılır.Son olarak alabildiğine un eklenip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılır.Hamurdan cevizden az büyük bezeler koparılıp şekil verilir hindistan cevizine batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180'c fırında üzeri pembeleşene kadar pişilir.Çayın yanında çikolata sos ile servis edilir.

Afiyet şeker olsun ama hiçbirimize kilo olmasın:)

9 Mart 2010 Salı

Portakallı Kakaolu Kek

Cuma günü gelen arkadaşlarım için yapmıştım bu güzel keki çokta beğenildi tarifi sevgili arkadaşım kalpkurabiyemden aldım.hep diyorum portakallı tadlara asla hayır diyemiyorum ama bu kekten sadece bir çatal aldım malum diyetteyim 6 kilom var ne yapıp ne edip vermem lazım acayip takmış durumdayım.Gerçi halime şükrediyorum 20-30 kilo fazlası olanlar ne yapsın insanın gerçekten asabı bozuluyor allah yardımcıları olsun diyorum.Ve geçiyorum kekin tarifine tarif için teşekkür ederim Denizim.

Malzemeler : 4 yumurta
2 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
3 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine un
1 su bardağı fındık

Yapılışı :
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.Sırasıyla diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır.Son olarak alabildiğine un eklenip (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
çok az çırpılır çekilmiş fındıkta eklenip tahta kaşıkla karıştırılır yağlanıp unlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 175'c fırında 30-35 dk.pişirilir.
Kekin asıl tarifinde çikolata sosu vardı ben koymadım kek ılıdıktan sonra vanilya şekeri serptim.

Afiyet olsun...........

8 Mart 2010 Pazartesi

Kekikli Tavuk Budu

Geçen nohutlu pilavın yanında yaptığım tavuk butları son derece lezzetli ve pratik tarifi atmak buğüne nasip oldu.Şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler : 5 adet tavuk budu
2 adet adet patates
2 adet havuç
5 adet arpacık soğanı
1 silme tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ,karabiber,kekik

Yapılışı : Tencereye butlar yıkanıp konur hizasına kadar su konup kaynamaya bırakılır.Yarı pişmiş olan butların üzerine patates ve havuçlar 4 bölünüp atılır.Arpacık soğanlarda ilave edilip yeteri kadar tuz,karabiber, kekik,zeytinyağı  ve salça eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır(salçasının az olmasına dikkat edin sadece hafif renk vermesi yeterli).Piştikten sonra pirinç pilavı ile servis edilir.

Afiyet olsun.....

7 Mart 2010 Pazar

Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun....


Türkiye'de 8 Mart Kadınlar Günü

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya başlandı.

İLGİNÇ BİLGİLER :

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre;

1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.

2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.

3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.

4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.

Türkiye’den Rakamlar ( Milliyet, 8 Mart 2001)

1. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.

2. Kadınların % 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle karşılaşıyor.

3. Aile içi suçların % 90’ını kadına karşı işlenen suçlar oluşturuyor.

ALINTIDIR..

5 Mart 2010 Cuma

Sulu Köfte













Malzemeler : 400 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bulgur
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yeteri kadar zeytinyağı

Yapılışı : Kıymayı karıştırma kabına alın içerisine baharatları ve bir adet soğanı rendelenyin son olarak sıcak suda 15 dk bekletilmiş bulguru süzüp içine ekleyin iyice yoğurup minik köfteler hazırlayın.Köftelerin üzerine bir kaşık unu ekleyip iyice sallayın köfteler una bulansın iyice.Tencereye yeteri kadar zeytinyağını koyun domates ve biber salçasını yağda iyice kavurun çok az daha kuru nane ekleyip üzerine sıcak su ekleyin biraz kaynadıktan sonra köfteleri suya ekleyin 2-3 taşım kaynatın sonra küp küp doğranmış patatesleri ve yeteri kadar tuz ilave edip pişmeye bırakın.Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.....

4 Mart 2010 Perşembe

Nohutlu Pilav

İçinizde bunu yapmada ne var diyen arkadaşları duyar gibiyim evet bunu yapmada pek bişi yok ama benim üç tane minişim var ve onlara ilerde bütün bildiklerimi bu şekilde aktarmak istiyorum ne olur ne olmaz teknoloji günden güne öyle ilerliyorki sayfalar artık tarih oluyor..... yemek yapmak benim için büyük bir zevk zaten bana kalsa bütün günümü mutfakta geçiririm heralde cadı kızlarım özellikle ecrinim  hiç fırsat vermiyor (gerçi onlar şimdiden benden önce atlıyorlar).Olsun ama hiç önemli değil herşeyden önce onlar gelir iyiki varlar.Sırada çok tarif var aslında yazılması gereken ama  öyle  yoğun oluyorumki yaptıklarımın çoğunu ya fotoğraflıyamıyorum.Fotosunu çekebildiklerimi ise alel acele hemen ekleyip çıkıyorum.Yada öyle bir kenarda yazılmayı bekliyor.Ben en iyisi artık susup tarife geçeyim.




Malzemeler :1 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 dolu yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 damla limon suyu
yeteri kadar tuz,karabiber



Yapılışı : Öncelikle pirinçler 15 dk.sıcak suda bekletilir.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konup iyice kızdırılır hemen akabinde pirinçler süzülüp  ilave edilir, üzerine tuz eklenip pirinçler tane tane olana dek kavrulur ve nohut eklenir.Ardından sıcak tavuk suyu ve limon suyu konup tencerenin ağzı kapatılır kısık ateşte pilav suyunu iyice çekene kadar pişmeye bırakılır.Piştikten sonra 10-15 dk.demlendirilip servis tabaklarına alınır.Karabiber serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.......

3 Mart 2010 Çarşamba

55.P.D.Ç.Etkinliği Ve Sütlü İrmik Helvası

Uzun süredir yapmıyordum irmik helvasını ben değişiklik olsun diye bu sefer portakal kabuğu rendesi ekledim zaten ekleyebileceğim herşeye ekliyorum portakal kabuğunu çok güzel bir aroma veriyor ben çok seviyorum sizlerinde seveceğinden eminim.Tarifimi 55.Porselen Demlik çay Saati Etkinliği ev sahibi Gulayce arkadaşımıza gönderiyor ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.

Malzemeler : 2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
tarçın

Yapılışı : Tereyağını tencerede eritin içerisine irmiği ilave edip pembeleşene kadar kavurun.Sütü başka bir kapta kaynatıp içinde şekeri eritin pembeleşen irmiğe sütü ve portakal kabuğu rendesini ekleyip altını kısın.İrmik iyice sütü çektikten sonra  10 dk.demlenmeye bırakın.Servis tabağına alıp üzerine tarçın serpin sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun......

2 Mart 2010 Salı

Dostluk Ödülüm....


Sevgili blog yazarı arkadaşım gelibolu17 beni mimlemiş arkadaşıma burdan çok ama çok teşekkür ediyorum.


SU BERRAKLIĞINDA DOSTLUK



Su gibi berrak olmalı dosta karşı davranışlar ve ona takınılan edalar. İçtiğimiz su içinde gözümüzün seçebileceği kadar toz olsa bile hani vazgeçeriz ya suyu içmekten. İşte öyle toz kadar bile RİYA katmamalıyız dosta sevgimizi verirken.

Ondan beklentilerimizde de aynı paralellik olmalı. Beklediğimiz suyun berraklığı olsun, ilada dost bana su sundu derken içinde BAL da olsa keşke diye bir düşüncemiz olmamalı.BAL kelimesini

Menfaatler anlamında kullanmak istedim. Gerçek dostlukların özünde de zaten paylaşımlar vardır. Siz beklentiye girmeden daha ; dost gözünüzdeki ferden, teninizdeki terden, sesinizdeki titreşimlerden bir üzüntünüz yada sorununuz olduğunu anlar. GERÇEK DOST’sa.

Dostları birbirlerine bağlayan BAL ın kalitesi ve bolluğu değil. ARI nın temiz çabası olmalıdır. Dostlar birbirleri için her zaman artı değerler üretirler.


ETRAFINIZDA TEMİZ ÇABALI ARILARINIZ BOL OLSUN

İÇİLEN SULAR HEP BERRAK OLSUN.

Bende bu ödülü beni yalnız bırakmayan

SEVİL (birdemliksohbet)

KEYFESEYRAN

DAMAK TADI

MİNİGİMLE MUTFAKTA

EVİMİN NESESİ

TAZE NANE

CEMİLECE LEZZETLER

KALP KURABİYE

EDACA30

ÜMMÜABDULLAH 

SUSAM ÇÖREKOTU VE  BLOGUMU ZİYARET EDEN BÜTÜN BLOG

ARKADAŞLARIMA GÖNDERİYORUM......

1 Mart 2010 Pazartesi

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Buaralar çok sık yaptığım bir çorba benim miniş çok seçici olmaya başladı  hanımefendiye beğendirme sorunumuz var ne yapalım bizde seçtiklerini yapıyoruz sık sık tabi bizde nasibimizi alıyoruz.Zaten soğuk alğınlığında çok faydalı olduğu söyleniyor tavuk çorbalarının hazır bende hastayken benimde işime gelmedi değil tabi, sanırım bir süre bizim menüdende eksik olmayacak.
Evet ben en iyisi tarifime geçeyim.

Malzemeler : 1 adet tavuk gögsü veya 1 adet tavuk budu
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı bezelye
su,tuz ,karabiber

Terbiyesi için : 1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu limon suyu

Yapılışı : Tavuk budu yıkanıp tencereye konur üzerine yaklaşık 3 lt.su konup kaynamaya bırakılır piştikten sonra tavuk eti didiklenip tekrar suya konur.İçerisine doğranmış havuç ,patates ve bezelye ve tuz  eklenip pişmeye bırakılır.Buarada terbiyesi için un,yumurta sarısı ve süt iyice karıştırılır son olarak limon suyu eklenip tekrar karıştırılır çorbanın suyundan bir bardak terbiyeye karıştırılıp yavaş yavaş çorbaya eklenir 1-2 taşım kaynatılıp altı kapatılır.Servis tabaklarına alınıp üzerine karabiber serpilip sıcak servis edilir.
NOT:Çorbayı ekşi sevenler biraz daha  limon suyu ekleyebilir.Ben but kullandığım için yağ kullanmadım isteyenler biraz zeytinyağı kullanabilir.


Afiyet olsun.......
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by