Malzemeler : 400 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bulgur
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yeteri kadar zeytinyağı
Yapılışı : Kıymayı karıştırma kabına alın içerisine baharatları ve bir adet soğanı rendelenyin son olarak sıcak suda 15 dk bekletilmiş bulguru süzüp içine ekleyin iyice yoğurup minik köfteler hazırlayın.Köftelerin üzerine bir kaşık unu ekleyip iyice sallayın köfteler una bulansın iyice.Tencereye yeteri kadar zeytinyağını koyun domates ve biber salçasını yağda iyice kavurun çok az daha kuru nane ekleyip üzerine sıcak su ekleyin biraz kaynadıktan sonra köfteleri suya ekleyin 2-3 taşım kaynatın sonra küp küp doğranmış patatesleri ve yeteri kadar tuz ilave edip pişmeye bırakın.Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.....
ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika bir çorba. Çok severim. Bu çorba azerbaycan mutfağında çok sevilen bir çorba. Bu çorbaya aslında bir azda nohut ilave ederseniz harika oluyor. Ellerinize saglık .
YanıtlaSilFiliz :
YanıtlaSilteşekürler canım.
Mutfak dili:
Bir dahaki sefere ekleyeceğim canım.
mmmmmmmmmmmmmm ne de güzel görünüyo.kokusunu bile duyabiliyoum...ellerine sağlık,yiyene de pişirene de şifa olsun canm...sabah sabah canm çekti...
YanıtlaSilsevgierr, selamla.... iyi hafta sonlaı canm....
bitanemmm ellerine sağlık biliyorum ödülümü hala yayınlamadım ama pazartesi günü sütlü kurabişlerle yayınlıcammm:))
YanıtlaSilGeçen gün benim bir canım istedi bu köfteden üşenmedim yaptım ama terbiyelisini. böylesinide severim canım eline sağlık
YanıtlaSilTam Türk usulü.Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler....
YanıtlaSilBizim harput köftesi gibi,ama biz içine kuru reyhan atıyoruz,çok da severiz,eline sağlık,hayırlı haftasonları...
YanıtlaSilCanim afiyet olsun nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok lezzetli olmuş.benim de arşivimde var bugünlerde yayınlayacağım
YanıtlaSilGülcüğüm ellerine sağlık. Bizde de sulu köfta denir annemde salçalı yapar. Bulgur yerine pirinç koyuyoruz. Çok nefis olmuş eline sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilen sevdiğim yemeklerden biri.İçine bende reyhan koyarım ellerine sağlık canım arkadaşım...
YanıtlaSilHepinize teşekkür ederim.Reyhanı bir dahaki sefere mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BİZ DE SEVEREK YİYORUZ ŞİFALAR OLSUN
YanıtlaSilcanim ellerine saglik biz de yapariz ama patates koymadan,boyle de denememk lazim, Iyi haftalar...
YanıtlaSilbulguru islatmadan katmak daha iyi. Ben tarifi denedim, bulguru kuru olarak ilave edince köfteler daha iyi yuvarlaniyor. Islatilmis bulgur katinca civik oluyor. Ben un´u üzerine degil de, tepsiye döküyorum ve köfteleri üzerinde tepsiyi sallarken, yuvarlanarak unlanmasini sagliyorum.
YanıtlaSilellerinize sağlık,nefis görünüyor
YanıtlaSiltarif çok güzel ama, bu tarifte önemli bir hata var. köfteler pişerken patates eklenmemeli veya patatesler kızartılmış olmalı aksi durumda patatesler pişmez, pişirmeye kalkarsak köfteler dağılır...
YanıtlaSiltarifi birebir uygularsan hiçbirşey olmuyor adsız arkadaşım.Kızartılabilir ama tat olarak biraz agır olur nacizane fikrim tabi zevkler ve renkler trtışılmaz..
SilPisiyor bakalim nasil olacak
YanıtlaSilne oldu merak ettim dagıldımı köfteler :))
SilPisiyor bakalim nasil olacak
YanıtlaSil