5 Mart 2010 Cuma

Sulu Köfte













Malzemeler : 400 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bulgur
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yeteri kadar zeytinyağı

Yapılışı : Kıymayı karıştırma kabına alın içerisine baharatları ve bir adet soğanı rendelenyin son olarak sıcak suda 15 dk bekletilmiş bulguru süzüp içine ekleyin iyice yoğurup minik köfteler hazırlayın.Köftelerin üzerine bir kaşık unu ekleyip iyice sallayın köfteler una bulansın iyice.Tencereye yeteri kadar zeytinyağını koyun domates ve biber salçasını yağda iyice kavurun çok az daha kuru nane ekleyip üzerine sıcak su ekleyin biraz kaynadıktan sonra köfteleri suya ekleyin 2-3 taşım kaynatın sonra küp küp doğranmış patatesleri ve yeteri kadar tuz ilave edip pişmeye bırakın.Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.....

22 yorum:

  1. Harika bir çorba. Çok severim. Bu çorba azerbaycan mutfağında çok sevilen bir çorba. Bu çorbaya aslında bir azda nohut ilave ederseniz harika oluyor. Ellerinize saglık .

    YanıtlaSil
  2. Filiz :
    teşekürler canım.

    Mutfak dili:
    Bir dahaki sefere ekleyeceğim canım.

    YanıtlaSil
  3. mmmmmmmmmmmmmm ne de güzel görünüyo.kokusunu bile duyabiliyoum...ellerine sağlık,yiyene de pişirene de şifa olsun canm...sabah sabah canm çekti...
    sevgierr, selamla.... iyi hafta sonlaı canm....

    YanıtlaSil
  4. bitanemmm ellerine sağlık biliyorum ödülümü hala yayınlamadım ama pazartesi günü sütlü kurabişlerle yayınlıcammm:))

    YanıtlaSil
  5. Geçen gün benim bir canım istedi bu köfteden üşenmedim yaptım ama terbiyelisini. böylesinide severim canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Tam Türk usulü.Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. Bizim harput köftesi gibi,ama biz içine kuru reyhan atıyoruz,çok da severiz,eline sağlık,hayırlı haftasonları...

    YanıtlaSil
  8. Canim afiyet olsun nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım çok lezzetli olmuş.benim de arşivimde var bugünlerde yayınlayacağım

    YanıtlaSil
  10. Gülcüğüm ellerine sağlık. Bizde de sulu köfta denir annemde salçalı yapar. Bulgur yerine pirinç koyuyoruz. Çok nefis olmuş eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. en sevdiğim yemeklerden biri.İçine bende reyhan koyarım ellerine sağlık canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  12. Hepinize teşekkür ederim.Reyhanı bir dahaki sefere mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK BİZ DE SEVEREK YİYORUZ ŞİFALAR OLSUN

    YanıtlaSil
  14. canim ellerine saglik biz de yapariz ama patates koymadan,boyle de denememk lazim, Iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  15. bulguru islatmadan katmak daha iyi. Ben tarifi denedim, bulguru kuru olarak ilave edince köfteler daha iyi yuvarlaniyor. Islatilmis bulgur katinca civik oluyor. Ben un´u üzerine degil de, tepsiye döküyorum ve köfteleri üzerinde tepsiyi sallarken, yuvarlanarak unlanmasini sagliyorum.

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık,nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  17. tarif çok güzel ama, bu tarifte önemli bir hata var. köfteler pişerken patates eklenmemeli veya patatesler kızartılmış olmalı aksi durumda patatesler pişmez, pişirmeye kalkarsak köfteler dağılır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi birebir uygularsan hiçbirşey olmuyor adsız arkadaşım.Kızartılabilir ama tat olarak biraz agır olur nacizane fikrim tabi zevkler ve renkler trtışılmaz..

      Sil
  18. Pisiyor bakalim nasil olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne oldu merak ettim dagıldımı köfteler :))

      Sil
  19. Pisiyor bakalim nasil olacak

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by