24 Ocak 2010 Pazar

52.P.D.Ç.S.Etkinliği Ve Portakallı Haşhaşlı Muffin

Tarifimi 52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ bu haftaki ev sahibi sevgili blog arkadaşım lezzettreni (Gül'e )gönderiyorum.Arkadaşıma kolay gelsin diyor ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.
 
Malzemeler : 2 adet yumurta
2 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı sinangil sade kekun
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
NOT : ben sinangil kekun kullandığım için ayrıca kabartma tozu kullanmadım normal un kullanacaksanız 1 paket kabartma tozu.

Yapılışı : Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesi  köpürene kadar mikserle çırpılır.Ardından sıvıyağ ve portakal suyu eklenip tekrar çırpılır.3 çay bardağı kekun,haşhaş ilave edilip mikserin düşük ayarı çok az çırpılır.Küçük muffin kalıplarına veya kağıt kek kalıplarına 1 yemek kaşığı dolusu konup 170'c ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirilir.

Afiyet olsun......

22 Ocak 2010 Cuma

Közlenmiş Biberle Yoğurtlama

Yine yazdan buzluğa attığım memleketimin nefis acı biberi közlenmiş haliyle her çeşidini yapıyorum herşey zamanında güzel ama ben bu güzellikleri zamanı olmadığı zamanlara elimden geldikçe taşımaya çalışıyorum.Közlenmiş biber buzluğa atıyorum çıkardığımda ilk haliyle hiçbir farkı olmuyor.Bunun turşusuna bayılıyorum kışında böyle güzel acı  salçalık biberler bulunmuyor en iyi buzlukta muhafaza etmek benim için olmazsa olmazlarındandır daha önceleri fellah turşusunu yayınlamıştım şimdide yoğurtlaması közlenmiş biberle daha hafif olduğu için bunu daha çok tercih ediyorum.Hepimizin bildiği bir tarif ama ben arşivimde olmasını istediğim için yayınlamak istedim.

7-8 det biber közlenir kabukları soyulup doğranır veya havan eliyle hafif ezilir(ben iri olacak şekilde eziyorum.)2 diş sarımsakta içine ezilip  yeteri kadar yoğurt ve tuz ilave edilip karıştırılır servis tabağına alınıp servis edilir.İsteyen arkadaşlar bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilir.

Afiyet olsun...........

20 Ocak 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Börülce




Yazdan buzluğa attığım libye zeytinyağlısı,kavurmalısı,yoğurtlusu şuan aklıma gelmeyen bir çok çeşidi yapılır bizim memlekette. Hatayda (libye),Malatyada (börülce),Yozgatta(loglaz),Gaziantepte (eşekbaklası) adını birtürlü koyamamışlar bende şaşırdım valla ne diyeceğimi arkadaşlar buyrun siz koyun.İşte benden zeytinyağlı tarifi....

Malzemeler :Yarım kilo börülce
1 adet soğan
2 adet tatlı yada acı kırmızı biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası (konmayabilirde)
yeteri kadar zeytinyağı
1 çay bardağı su

Yapılışı : Öncelikle börülce yıkanıp doğranır.Tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve biber ilave edilip biraz pembeleştirilir.Börülce,domates ve biber salçası ilave edilip biraz kavrulur 1 çay bardağı kadar su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis ediir.

Afiyet olsun..........

19 Ocak 2010 Salı

Dostluk Bildirim Ödülü...

Dostlar Okyanusun Dibindeki İnciye Benzerler Az Bulundukları İçin Çok Değerli Olurlar...


Benide Hatırlayan Değerli Blog Arkadaşım cemilecelezzetlere benide bu ödüle layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum.


HER İNSANIN BİR ŞARKISI VARDIR


Bir Afrika kabilesinde,hamile kalan kadınlar arkadaşlarını toplayıp doğaya gider,ve doğacak çocuğun şarkısını duyana dek meditasyon yapıp dua ederler.Bu kabileye göre, her ruhun kendine özgü ses vibrasyonları vardır.

Kadınlar bu seslere kulak verdiklerinde,hep birlikte yüksek sesle seslendirirler.

Sonra da kabileye dönüp şarkıyı herkese öğretirler.Çocuk doğduğunda,tüm kabile toplanarak ona şarkısını söyler.

Çocuğun sonraki önemli dönemlerinde,aynı şarkı okunur.

Ölüm döşeğinde de aynı şarkı söylenir.

Aslında hepimizin içinde bir şarkı olduğunu biliriz ve sevdiklerimizin zor zamanlarımızda

bunu farketmelerini ve bize söylemeye

yardımcı olmalarını arzu ederiz.

Bu şarkı, Afrika kabilesinde farklı bir zamanda da söylenir.Bir insan kabul edilmez bir cürüm işlediğinde,kabile toplanır ve ona şarkısını söyler.Çünkü bu kabileye göre,

antisosyal davranışlar ceza ile düzeltilemez:

Sevgiyle ve kimliğin hatırlanmasıyla çözülebilir.

Kendi şarkını duyduğun zaman,bir başkasına zarar verecek davranışlarda bulunma isteğine ihtiyaç kalmaz.

Gerçek dost, senin şarkını duyan

ve ihtiyacın olduğunda sana tekrarlayandır.

ALAN COHEN.

"Livin from the Heart" 'dan
 
Bende bu Dostluk Ödülünü

Sevil(birdemliksohbet)
minigimlemutfakta
keyfeseyran
eviminnesesi
tazenane
kalpkurabiye
damaktadı arkadaşlarıma gönderiyorum.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Şumralı Pişi

Işte en sevdiğim tatlardan BİTANESİ bunuda bilmeyenimiz yoktur ama ben biraz fark kattım kesinlikle böyle denemenizi tavsiye ederim.Mantı tadında nefis bir pisi (hamur KIZARTMASI) haftasonu yaptığım pratik tatlardan .... Bir yedim pir yedim valla 3 ayın acısını çıkardım bunları yapıpta yememek olmazdı hele sosla olunca oooooo değmeyin keyfime işte bence tarifi .... Soslu tatları yedi herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler: 3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 kaşığı iri dövülmüş şumra (ANASON) tatlı
Yarım paket kabartma tozu
yeteri kadar tuz
alabildiğine un
kızartmak için zeytinyağı

Üzeri için: sarımsaklı yoğurt ve salça sos

Yapılışı: Malzemelerin hepsi karıştırılır alabildiğine un konup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 10 dk.dinlendirilip MERDANE ile açılır Kalıp ile veya bıçak ile verev verev kesilip zeytinyağında kızartılır.Sarımsaklı yoğurt ve salça sosla servis edilir.


Sigara Böreği

Nefis ve çıtır çıtır sigara böreği bilmeyenimiz yoktur çay saatlerimizin ve Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi Bu Hafta gitti yine Rejim haftasonu son sürat hamur işine daldım öyle özlemişimki Oturup tika basa yedim diyebilirim Atın ölümü arpadan olsun ne yapalım gelir misali hiç takmadım taktıkça Gitmiyor inat kilo Biri Bana boğazdan olabilir yardım etsin.İmdattttttttt ......

Malzemeler: 3 adet yufka
1 kase rendelenmiş peynir
Yarım demet maydanoz
Çok az pulbiber 8isteğe bağlı)
kızartmak için zeytinyağı.

Yufkalar sekiz eşit parçaya bölünür geniş tarafına peynir konup Sarılır ve zeytinyağında nar gibi kızartılır fazla yağı emmesi için kağıt havlu serilmiş tabağa alınıp afiyetle yenir.

15 Ocak 2010 Cuma

Mim 3....

Sevgili blog arkadaşım melosh34.blogspot.combenide düşünüp mimlemiş.Kendisine teşekkür ediyor ve hemen cevaplıyorum.
Masa üstümdeki foto sorulmuş işte masa üstü resmim ... Benim en minik kızımın fotosu.
Bende Blog Yazarı
arkadaşlarımı mimliyorum ....

13 Ocak 2010 Çarşamba

SUNSHİNE Ödülüm















Sevgili lezzettreni Gül beni bu ödüle layık görmüş ve blogumun ilk ödülünü aldım bunun için arkadaşıma teşekkür ediyor ve burdan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Bu ödülün birde kuralı varmış bu ödülü alan 12 kişiye vermesi ve bloglarına ugrayıp haber vermesi gerekiyormuş.Yalnız ben küçük bir kural hatası yapıp 13 arkadaşıma gönderiyorum.
Ödül :Sevgili Arkadaşlarım......
keyfeseyran
tazenane
mandalincikmazi
kalpkurabiye
minigimlemutfakta
aysed
turklokumu
lezzetdamlaları
hobiveyemek
kizhatce
eviminnesesi
birdemliksohbet
cemilecelezzetlere gitsin.......

Ekleyemediğim arkadaşlarımdanda özür diliyorum...

11 Ocak 2010 Pazartesi

Teşekkürler SİNANGİL........

Paketiniz var paketi alıyorum ve Blogumun ilk Cuma tık tık kapı kim o kargo açıyorum ve ve bir hediyesi SİNANGİL'den ....
SİNANGİL bana çok güzel bir hediye paketi göndermiş çokta mutlu oldum paketin içinde ne yokki kekundan, çavdar ekmeğine, mantı ununa kadar herşey vardı. Sinangilin ununu zaten kullanıyordum kekunlarını denemek nasip olmamıştı ürün yelpazesi baya geniş.En kısa zamanda büyük bir zevkle tarifleri yapıp yayınlayacağım. Lezzetustaları projelerinde yer almaktanda onur duyarım.Teşekkürler SİNANGİL ............... Ürün yelpazesini detaylı görmek için TIKLAYIN.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Sütlaç

Birkaç güngü yoğunluğun ardından nihayet rahat rahat bloguma girebiliyorum artık buara gelen giden derken nasıl yorulduğumun farkına varamamışım öyle çok şey yazmak istiyordum ki? resmen uçtu gitti yaşlanıyormuyum ne ... ya özgü bir güzelliği var iyisiyle-kötüsüyle, hüznüyle-her anı ayrı bi güzel geçen yıllar zamanla yarışıyoruz sanki bugün çok Dertliyim yine aslında dertli değil sevinciyle yıl daha yaşlandık her yaşın kendine gerçekten bir eeee tabi hepsi şuan kilitlendim Çok üzgünüm bi arkadaşıma başsağlıgına gittim gözlerinden sel olup akan yaşlar dudaklarından dökülen kelimeler içimi çok acıttı allah sabrını versin diyorum onun o buruk hali bir çocuk gibiydi.O yetim hali içimi çok acıttı DAHADA sokaklarda olan birsürü yetimimiz-öksüzümüz var onlar birden gözümde belirdi hayat öyle acımasızki o masumlar Gözümün önüne gelince diyecek kelime bulamıyorum Allah yardımcıları ve yardımcımız olsun.Amin.Diyorum ya öyle çok şey yazmak istiyorum ki? kelimeler tıkanmış durumda ve sözü fazla uzatmadan çok yakınlarda yaptığım sütlaç tarifime geçmek istiyorum.

Malzemeler: 1 su bardağı pirinç
10 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
yeteri kadar şeker
1 portakal kabuğu rendesi
tarçın

Yapılışı: Tencereye pirinç ve su konur kaynamaya bırakılır kaynayıp suyu çekince sıcak süt ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır pişmeye yakın yeteri kadar şeker atılıp özleşene kadar pişirilir son olarak vanilya ve portakal kabuğu rendesi atılıp altı kapatılır.Servis kaselerine ödeme edilir üzerine tarçın serpilip Soğumaya bırakılır. soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun ......

7 Ocak 2010 Perşembe

Havuçlu Elmalı Kek

Tarifimi Sevil ve Birsen hanımın düzenlediği SOFT BOWL SİLİKON Kalıbı ETKİNLİĞİNE gönderiyorum.

Malzemeler: 3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Yapılışı: Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır.Ardından sıvıyağ, elma,
ceviz, tarçın, vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile (mikserle değil) karıştırın Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yağlanmış kalıba (silikon kalıbı yağlamaya gerek yok) dökün.180 'C ısıtılmış fırında 35-40 dk.pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Aifiyet olsun .......

Fırın Makarna

Börek tadında nefis bir lezzet fırında makarna uzun zamandır yapmadığım tariflerden bir tanesi iyikide yapmışım kızım çok özlemiş okuldan gelip direk daldı bide ben dalabilsem zor tutuyorum valla kendimi

Malzemeler: Yarım paket haşlanmış çubuk makarna
1 kase rendelenmiş kaşar
Yarım demet doğranmış maydanoz
Beşamel sos için: 2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım fincan zeytinyağı
2,5 su bardağı süt
2 yumurta
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı: Öncelikle makarna aldente haşlanır.Zeytinyağına un ilave edilip un kokusu çıkana kadar kavrulur.Çok seri şekilde süt ilave edilip çırpma teli ile karıştırılmaya devam edilir koyulaşınca altı kısılıp bir iki taşım pişirilir tuz ve karabiber atılıp ılımaya bırakılır ılıyan sosa yumurta ve maydanoz eklenip iyice karıştırılır . haşlanmış makarnada katılıp iyice harmanlanır borcama dökülüp 200'c ısıtılmış fırında 15 dk.pişirilir frından çıkarılıp kaşar serpilir tekrar fırına verilip üzeri kızarana kadar pişirilir sıcak veya ılık servis edilir.


4 Ocak 2010 Pazartesi

Kavurmalı Bulgur Pilavı

Ve bizim evin vazgeçilmezlerinden kavurmalı bulgur pilavı gerçekten abartmıyorum nefis oluyor ama özellikle kavurmayla olması şiddetle tavsiye ediyorum.Bu tarifi bir kaç gün önce yapmıştım olsada yesek ohhh ... ne iyi olurdu kilo vericem kilo ile Belada krize soktu çok az yiyiyorum zaten başım veremediğim 6 die sanki beni artık oturmuş bir türlü Gitmiyor o bendende inatçı inat degilmi illa vericem seni 6 kilo :)))))

Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı kavurma
1 adet tatlı veya acı kırmızı biber
1 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı

Yapılışı: az sote edilir ardından doğranmış domates eklenip domatesler bir iki çevrilir suyunu çekmeye yakın kavurma, tuz ve zeytinyağı Tencereye doğranmış biberler eklenip, karabiber ve pulbiber eklenip çok az sotelenir bulgur ve su eklenip pişmeye bırakılır.Piştikten sonra 10-15 dk.demlenip servis edilir .
Isteyenler ölçüyü çoğaltabilir.

Afiyet olsun .....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by