1 Ekim 2009 Perşembe

Şişbörek

Hatayda bizim çok yapılan bir çorba orda bu yemek aslında
tuzlu yoğurtla yapılır ama ben tarifi tuzlu yoğurt bulamayan
arkadaşlar için yoğurtla olan tarifi veriyorum bu yemeğe Yarım
fincandan biraz az pirinç atılır.Ben atmadım isteyenler atabilir.

Malzemeler: 1 büyük kase mantı (hazır yada ev yapımı)
300 gr kuşbaşı et, 1 kilo yoğurt, 1 adet yumurta,
1 su bardağı Nohut, tuz, zeytinyağı yada tereyağı.nane

Mantı hamuru için: 2 su bardağı un, tuz ve
yeteri su karıştırılıp sert bir hamur yapılır.
Içi için: 2oo gr kıyma, 1 adet ince doğranmış soğan
karabiber, pulbiber, nane ve tuz hepsi karıştırılır.
Hamur bezelere ayrılır oklavayla açılıp karelere kesilir.
Karelere kıymadan konup mantı gibi kapatılır.

Yapılışı: Et ve Nohut birlikte tencere konup pişirilir.
piştikten sonra mantılar içine atılıp pişmeye bırakılır
(suyu fazla gelirse içinden az ayrılır)
Buarada yoğurt ayrı bir tencereye alınır içine 1 yumurta
kırılıp iyice çırpılır 1 bardak su konup ocakta kaynatılır.
Kaynadıktan sonra pişmekte olan mantılara eklenip biraz
daha pişirilip altı kapatılır.Zeytinyağında nane yakılıp
üzerine gezdirilir.Not: Ben zeytinyağı ve tereyağı karışımı
kullandım.

Afiyet olsun .....

3 yorum:

  1. günaydın arkadaşım ellerine sağlık canım şişbörek çok leziz görünüyor.. forumda mutfagımız başlığında''da yaptığın leziz tarifleri resimleriyle birlikte paylaşıma sunubilirsin arkadaşım..sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. iyi akşamlar canım galiba hataylısın benim gibi şişbörek bizim çok sık yaptığımız bir çorbadır benim kızım buna kulak çorbası der ama tadı tuzluyoğurtan başka olmuyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. iyi geceler canım ben de taze yoğurla yaparım bazen ama böyle denemedim en kısa zamanda deneyeceğim çok nefis olduğuna eminim nede olsa hemşerim yapmış sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by