26 Eylül 2009 Cumartesi

Ispanaklı Gül Börek






Malzemeler: 3 adet yufka
Yarım kilo ispanak
1 adet soğan
1 su bardağı lor
tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
(yarısı ıspanağa Eklenecek)
Yarım fincan süt
1 yumurta Sarısı
yine İsteğe göre çörekotu
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve salça sos

Yapılışı: Öncelikle soğan doğranıp zeytinyağında hafif
pembeleştirilir yeteri kadar tuz ve Baharatlar eklenip hemen
ardından doğranmış ıspanaklar ilave edilip ıspanaklar suyunu
çekene kadar kavrulur altı kapatılıp lor ilave edilir ve soğutulur.
Yufkalar dörde bölünür kalan zeytinyağı ve süt karıştırılıp
yufkalara sürülür harçtan yufkanın geniş tarafına konup rulo gibi
Sarılır kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir ve tepsiye
yerleştirilir.Üzerine Yumurta Sarısı ve çörekotu serpilip 170'c
ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve salça sos ile servis edilir.

7 yorum:

  1. sevgicim ellerine saglık nefis olmuş
    afiyet bal şeker olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ıspanaklı gül böreğin nefis görünüyor ellerine sağlık canım iyi geceler mutlu pazarlar diliyorum sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim canım.Bide fotoları net çekebilsem ne iyi olacak.

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyor.
    İyi pazarlar canım.

    YanıtlaSil
  5. günaydın canım nasılsın? forum sitemizi yalnız bırakmayım paylaşımlarda bulunduğun için çok teşekkür ederim sevgiyle kal..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by