10 Haziran 2009 Çarşamba

Şıhıl Mahşi



Şıhıl Mahşi Hatay,Kilis ve Gaziantepte çok bilinir .
İsteğe göre kıymaya iri çekilmiş ceviz,doğranmış
domates ve biber ekleyenler var ben kendi yaptığım
gibi yayınlıyorum.Tarifin aslıda bu...........


Malzemeler :1 kilo kabak
500 gram yağsız kıyma
1 adet büyük soğan
1 demet maydanoz
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
tuz ve zeytinyağı
2 adet domates
3-4 adet taze biber
Yapılışı : Kabaklar yıkanır içi çok az oyulup zeytinyağında
çok hafif kızartılır.Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı
konur kıyma içine konup biraz kavrulur ardından ince
doğranmış soğan ve tuz eklenip orta ateşte iyice sote edilir.
Karabiber ve maydanoz eklenip altı kapatılır.Kabaklar
kavrulmuş kıyma ile doldurulup tepsiye dizilir.Domates
ve biberlerde üzerine dizilir salça suda eritilir içine azıcık
tuz eklenip kabakların üzerine gezdirilip 180'c ısıtılmış
fırında 30 dakika kadar pişirilip pilav veya süzme yoğurt
ile servis edilir.
Afiyet olsun.......

2 yorum:

  1. blogunu dolaşirken gördüm çok severim Hatayda çok yapardık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evet canım benimde çok sevdiğim bir yemek nefis oluyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by