4 Eylül 2009 Cuma

Künefe

Uzun zamandır siteme giriş yapamıyordum ve bir daha
giremeyeceğim diye çok üzüldüm neyseki sorunu hallettim.
İlk olarak Hatayın meşhur kadayıf tarifini yazmak ile
başlayacağım,öyle özledimki memleketimi bu sene
yoğunluktan dolayı gidemedikte burdan bütün
arkadaşlarıma ve aileme kucak dolusu sevgilerimi
yolluyorum.



Malzemeler : Yarım kilo tel kadayıf
yarım kilo künefelik peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbeti : 3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

Yapılışı :Kadayıf ince ince doğranır,tereyağı eritilip
kadayıfa eklenip iyice harmanlanır.Tepsiye pekmez
iyice sürülür kadayıfın yarısı tepsiye bastırarak yayılır.
rendelenmiş peynir kadayıfın üzerine yayılır,kalan
kadayıf hiç açıklık kalmayacak şekilde peynirin üzerine
bastırarak yayılıp orta ateşte çevrile çevrile pişirilir.
Altı iyice piştikten sonra ters çevrilip diğer tarafıda pişirilir.
İyice piştikten sonra önceden kaynatılmış olan ılık şerbet
gezdirilir,biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.
180'c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.(Ben fırında
pişirdim o an misafirim olduğu için dilimlenmiş fotosunu
çekemedim bir dahaki sefere inşallah....
Not : Eger künefe fırında pişirilicekse tepsinin altına pekmez
sürülmez.

Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. Sevgicim merhaba künefe çok sevdiğim bir tatlı
    dır ellerine sağlık.Yemekname kodunu altta veriyorum html ekleden sayfana ekle heray otama
    tik kendini günceller sevgiler....
    Olmadı yorum olarak kabul etmedi bana mail adresini bırakırsan mail atarım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by