22 Temmuz 2009 Çarşamba

Tavuk Graten



Arkadaşım Fatoşta yediğim bu tarifi çok beğenmiştim,
Hemen bende yaptım Akabinde ve tarifi sizlerle paylaşmak
istedim.Yalnız mantar tarifte yoktu ben ekledim ...
Sizinde eminim hem yapımı çok kolay beğeneceginize
Ben pratik çabuk olan lezzetlere bayılıyorum zaten ...



Malzemeler: 2,5 su bardağı haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış mantar
bir miktar tuz

Beşamel Sos: 2 tepeleme yemek kaşığı un
2 kaşığı tereyağı veya margarin yemek
1 / 2 lt. süt, 1 yumurta, tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı: Tavuk, patates, havuç, mantar tencere konup
üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz konup
haşlanır.Haşlandıktan sonra hepsi minik küp şeklinde
doğranır borcama konur.Beşamel sos için önce un ve
Tereyağı tencerede un kokusu çıkana kadar kavrulur,
ardından süt ilave edilip koyulaşana kadar pişirirlir.
Ocaktan alınıp hafif ılıdıktan sonra yumurta, tuz ve
karabiber eklenip 4 / 3 malzemelere karıştırılır, Kalani
üzerine dökülüp Son olarak kaşar rendesi ilave edilir.
Isıtılmış 180'c fırında kızarana kadar pişirilip servis
edilir.

Afiyet olsun ..........

3 yorum:

  1. merhaba,yanılmıyorsam inşallah bana yorum bırakan sabah sizsinizdir..Rüyanızda blogumu görmüşsünüz ya..rüyalara acaip inanırım..Nasıl gördünüz çok merak ettim canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık hem pratik hem de lezzetli bir yemek olmuş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by