İşte en sevdiğim pratik böreklerden bir tanesi hem
yapımı kolay hemde çok hafif.....Misafir geleceği zaman
hemen hazırda çok iyi oluyor,en güzel yanı buzlukta
bekletilebilmesi....
Bu arada bizim Hatay mutfağını sitemde pek tanıtamadım
sitem daha çok yeni en kısa zamanda Hatay mutfağından
lezzetlerede yer verecegim.
Malzemeler : 3 hazır yufka
1 kalıp beyez peynir
yarım demet maydanoz
Sos :1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
çörek otu
Yapılışı : Öncelikle yoğurt,zeytinyağı ve yumurta beyazı
iyice karıştırılır.Peynir ezilip içine doğranmış maydanoz
ilave edilir. Yufkalar tezgaha tek tek açlıp üç parmak
eninde uzunlamasına kesilir her birine yoğurt harcı
sürülür bir ucuna bir miktar peynirli iç konup muska
şeklinde katlanır yufkalar bitene kadar yapılıp yağlanmış
tepsiye dizilir kalan yoğurt sosu yumurta sarısına eklenip
bolca böreklerin üzerine sürülüp çörek otu serpilir.170'c
ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not : Ben hazırlayıp buzlukta 1-2 saat bırakıyorum çıktıktan
yarım saat sonra üzerine kalan sosu sürüp fırına atıyorum
böyle daha lezzetli oluyor.Ayrıca bu börek buzlukta bir kaç
günde bekleyebilir.
Afiyet olsun....
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Çıtır Ekmek Dilimleri
2 hafta önce
yemekgezegeni uyeliginizin tamamlanması icin sayfanıza eklemeniz gereken banner kodu email adresinize gonderilmistir. Lutfen kontrol ediniz.. sevgiler
YanıtlaSilmerhaba .nazik yorumunuz için teşekkürler.hep beklerim
YanıtlaSil