300 gr toz şeker
1,5 su bardağı portakal suyu
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
3 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Vs 1 su bardağı ceviz, fındık
Çikolata sosu: 3 silme yemek kaşaığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5-2 su bardağına yakın su pişirilip ılıkken keke dökülür
üzerine hindistan cevizi
Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır, oda sıcaklığındaki tereyağı eklenip çırpmaya devam edilir.Ardından portakal suyu eklenip tekrar çırpılır.Son olarak elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çok az çırpılır. Iri çekilmiş ceviz eklenip tahta kaşıkla karıştırılır yağlanmış kek kalıbına dökülüp 170'c ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.Fırından alınıp ılımaya bırakılır ılıdıktan sonra servis tabağına alınıp ılık sos üzerine gezdirilir Son olarak hindistan cevizi serpilip dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun .......
TARİFİN YAYINDA TATLIM
YanıtlaSilBAŞARILAR