29 Ekim 2009 Perşembe

BİSKÜVİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİ ve Portakal Lezzeti

BİSKÜVİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİ ev sahibi
pembetatlar.blogspot.comAslı arkadaşımıza
gönderiyor etkinliğinde Başarılar diliyorum.

Malzemeler: 4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu 1 portakalın suyu
1 adet limon suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kakaolu petibör bisküvisi

Için Süslemek: Hindistan cevizi, Antep Fıstığı
bir kaç parça portakal kabuğu reçeli.

Yapılışı: Tencereye süt, şeker ve nişastayı koyun orta ateşte
çıpma teli ile kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.1 su bardağı
Portakal ve limon suyunu ilave edip karıştırın.Portakal kabuğu
rendesinide ekleyip Ocaktan alın.Dikdörtgen bir borcama
muhallebinin yarısını ekleyin bisküvileri 1 ile portakalın suyu
ıslatıp dizin kalan muhallebiyi üzerine döküp yayın. Üzerine
önce hindistan cevizi, ardından Antep Fıstığı serpip buzdolabında
3-4 saat bekletin.Dilimleyip İsteğe göre birer parça portakal
kabuğu reçeli ile servis edin.

4 yorum:

  1. Merhabalar ellerinize sağlık geröekten harika gözüküyor...
    Katılım için tşkrlr yine beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine saglık nefis olmuş
    ay şu etkinliğe katılamadım ya :(( çok yogunum cok...
    bu aralar yogundum gelemedim ziyaretine kusura bakma tatlım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bu güzel ve pratik tatlı için teşekkürler ellerinize sağlık pekte güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel olmuşş:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by