Ve bizim evin vazgeçilmezlerinden kavurmalı bulgur pilavı gerçekten abartmıyorum nefis oluyor ama özellikle kavurmayla olması şiddetle tavsiye ediyorum.Bu tarifi bir kaç gün önce yapmıştım olsada yesek ohhh ... ne iyi olurdu kilo vericem kilo ile Belada krize soktu çok az yiyiyorum zaten başım veremediğim 6 die sanki beni artık oturmuş bir türlü Gitmiyor o bendende inatçı inat degilmi illa vericem seni 6 kilo :)))))
Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı kavurma
1 adet tatlı veya acı kırmızı biber
1 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı
Yapılışı: az sote edilir ardından doğranmış domates eklenip domatesler bir iki çevrilir suyunu çekmeye yakın kavurma, tuz ve zeytinyağı Tencereye doğranmış biberler eklenip, karabiber ve pulbiber eklenip çok az sotelenir bulgur ve su eklenip pişmeye bırakılır.Piştikten sonra 10-15 dk.demlenip servis edilir .
Isteyenler ölçüyü çoğaltabilir.
Afiyet olsun .....
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Çıtır Ekmek Dilimleri
2 hafta önce
canım ellerine sağlıkk nefiss:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim kalpkurabiyem....
YanıtlaSilHımm harika olmuş..Ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilhımm yanındada köpüklü bir ayran,degme keyfime, ellerinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilPaşakızı :
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
Burcunokta :
YanıtlaSilAynen öyle canım iyi gider yanında.
BULGUR PİLAVINA HAYIR DİYEMEYEN BİRİ OLARAK SUPERSİN DİYORUM CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK ..
YanıtlaSilcanim yorum yazmistim ama gelmedi sanirim.Pilavin cok guzel ben de pirincten sikilinca yapiorum ,kavurarak da guzeldir eminim.Aeol...
YanıtlaSil