4 Ocak 2010 Pazartesi

Kavurmalı Bulgur Pilavı

Ve bizim evin vazgeçilmezlerinden kavurmalı bulgur pilavı gerçekten abartmıyorum nefis oluyor ama özellikle kavurmayla olması şiddetle tavsiye ediyorum.Bu tarifi bir kaç gün önce yapmıştım olsada yesek ohhh ... ne iyi olurdu kilo vericem kilo ile Belada krize soktu çok az yiyiyorum zaten başım veremediğim 6 die sanki beni artık oturmuş bir türlü Gitmiyor o bendende inatçı inat degilmi illa vericem seni 6 kilo :)))))

Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı kavurma
1 adet tatlı veya acı kırmızı biber
1 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı

Yapılışı: az sote edilir ardından doğranmış domates eklenip domatesler bir iki çevrilir suyunu çekmeye yakın kavurma, tuz ve zeytinyağı Tencereye doğranmış biberler eklenip, karabiber ve pulbiber eklenip çok az sotelenir bulgur ve su eklenip pişmeye bırakılır.Piştikten sonra 10-15 dk.demlenip servis edilir .
Isteyenler ölçüyü çoğaltabilir.

Afiyet olsun .....

8 yorum:

  1. canım ellerine sağlıkk nefiss:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim kalpkurabiyem....

    YanıtlaSil
  3. Hımm harika olmuş..Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. hımm yanındada köpüklü bir ayran,degme keyfime, ellerinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Paşakızı :
    teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  6. Burcunokta :
    Aynen öyle canım iyi gider yanında.

    YanıtlaSil
  7. BULGUR PİLAVINA HAYIR DİYEMEYEN BİRİ OLARAK SUPERSİN DİYORUM CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK ..

    YanıtlaSil
  8. canim yorum yazmistim ama gelmedi sanirim.Pilavin cok guzel ben de pirincten sikilinca yapiorum ,kavurarak da guzeldir eminim.Aeol...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by