12 Kasım 2009 Perşembe

Etli Pilav

Malzemeler: 250 gr kuzu kuşbaşı
1 adet havuç
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
3,5 su bardağı sıcak su
Tuz, Zeytinyağı

Yapılışı: Tavaya zeytinyağı alınıp kızdırılır etler kızgın yaga atılıp kavrulur.Ardından soğan ve tuz atılıp pembeleştirilir ve rendelenmiş havuç atılıp havuçlar suyunu çekene kadar kavrulur ve pilav tenceresine aktarılır sıcak suda bekletilmiş pirinçler ilave edilip pirinçler tane tane olna dek kavrulur. 3,5 bardak sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra ince doğranmış dereotu ilave edilip tencerenin ağzına karıştırılmaz geniş bir peçete konup demlenmeye bırakılır.Servis edileceği zaman iyice harmanlanıp sıcak servis edilir.

Afiyet olsun ............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerlidir...

Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by