22 Nisan 2010 Perşembe

58.P..D.Ç.S.Etkinliği Ve İki Renkli Kurabiye





















Tarifimi 58.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibi JAPONÇEKİRDEĞİ arkadaşıma gönderiyorum.

Malzemeler : 2 yumurta
250 gr teremyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiğine un

Yapılışı : Derin bir kapta yumurta, pudra şekeri,margarin,kabartma tozu,vanilya krema olana dek karıştırın ardında alabildiğine un ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Hamuru ikiye ayırım yarısına kakao ekleyip karıştırın ve 15 dk.iki hamuruda dinlendirin.İki hamuruda merdane ile açıp üst üste koyun ve rulo yapın.Daha sonra hamurdan bezeler koparıp elinizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önce 180'c ısıtılmış fırında 10 dk.pişirin daha sonra fırın ayarını 140-150 ye düşürün toplam  yarım saat pişecek.

Afiyet olsun........

21 Nisan 2010 Çarşamba

58.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ve Beyaz Çikolatalı Kek


Tarifimi 58.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibesi JAPONÇEKİRDEĞİ arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler : 2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
100 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri için : 1 paket beyaz çikolata sosu(dr.oetkerin)
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı fıstık veya fındık
yeteri kadar çilek

Yapılışı : Yumurta ve şeker 5-6 dk. çırpılır.Margarin ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir.Kabartma tozu,tarçın,yeteri kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı) konup tahta kaşıkla karıştırılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 180'c fırında 30-35 dakika pişirin.Pişen keki ılımaya bırakın çikolata sosu hazırlayın ilk sıcaklığı gidince kekin üzerine sıvayın.Son olarak çilek ve fıstıkla süsleyip servis edin.(ben aceleden fıstıkları koymamışım siz mutlaka serpin.)

Afiyet olsun......

12 Nisan 2010 Pazartesi

JÖLELİ TATLILAR ETKİNLİĞİ VE VİŞNE JÖLELİ PASTA





















Gününüz aydın neşenizin bol olduğu bir gün diliyorum.Yine aceleye gelen ve buzlukta unuttuğum jöleli pastam biraz fazla donmuştu ama tadı nefisti.Havalardanmıdır nedir bu günlerde bi halsizlik bi yorgunluk bi unutkanlık sormayın arkadaşlar tabi öyle olunca pasta bir tarafa yakında kendimi unutacağım diye korkuyorum :)))neyse ben tarifime geçeyim en iyisi...
Tarifimi Jöleli Tatlılar etkinliği ev sahibi NARİNCE arkadaşıma gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler : 1 paket vişne jölesi
1 adet (20 gr) yaprak jelatin veya toz jelatin
3,5 su bardağı su (kaynamış)
15-20 adet vişne (dondurulmuş veya taze)
5 yemek kaşığı yoğurt
10 adet petibör bisküvi
ortası açık kalıp

Yapılışı :
  1. Jöle ve yaprak jelatini kaynamış su içerisinde eritin ve üçe bölün kalıbın dibine vişneleri yerleştirin üzerine ayırdığınız jöleyi döküp buzlukta 15.dk bekletin.
  2. 2.nci jöleye 5 kaşık yoğurdu döküp mikserle çırpın buzlukta donmuş olan jölenin üzerine yavaşça döküp tekrar buzluğa atıp 15.dk donması için bekletin.
  3. Son olarak 3.ncü jöleye bisküvileri kırıp atın mikserle çırpıp donmuş olan yoğurtlu jölenin üzerine yavaşça dökün tekrar buzluğa koyup 20.dk kadar donmasını bekleyin.Buzluktan alın kalıbı sıcak su dolu kabın içinde 15.sn bekletin ve düz bir servis tabağına ters çevirip isterseniz ortasını kremşanti ile doldurup servis edin.


Afiyet Olsun .......

9 Nisan 2010 Cuma

Şımartan Tatlar Etkinliği Ve Panna Cotta


Buaralar blogumu  pek bir ihmal ettim ama dönüşüm muhteşem dönüşümü İtalyan           mutfağına ait  bir tarifle açmak istiyorum sunum biraz aceleye geldi öyle acele ettimki tam donmasını bile bekleyemedim ama olsun tadı harikaydı herkese şiddetle tavsiye ediyorum.Tarifin asıl otantik sunumu  kırmızı soslarla  yapılıyor o yüzden ben oan elime geçirdiğim çilek reçeliyle yaptım tabiki  nedeni  çileklerim sos hazırlamaya yetmedi bende reçelle arayı kapattım tabi siz denemek  isterseniz sunumu mutlaka çilek, çilek sos ve portakal dilimleriyle  yapın işte nefis PANNA COTTA...

Tarifim sevgili DENİZİMİN ev sahipliği yaptığı Şımartan Tatlar Etkinliğine gitsin.
DENİZİM  Bol Katılımlı Bir Etkinlik Olur inş. Canımmmm....

Panna Cotta İçin : 2 su bardağı süt kreması
1/2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yaprak jelatin
1 adet tart jöle (tarifte yoktu ben ekledim)
1 yemek kaşığı nişasta
vanilya

Portakal Jeli İçin : 1,5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yaprak jelatin
1 yemek kaşığı nişasta
Servis İçin çilek ve portakal dilimleri

Yapılışı : Öncelikle jel için çok az soğuk suda jelatini ıslayın portakal suyu,şeker ve nişastayı küçük bir tavada göz göz olana dek pişirin.Ocaktan alıp suyunu süzdüğünüz jelatini ekleyip iyice karıştırın kalıplara pay edip derin dondurucuda donmaya bırakın.
Daha sonra tencereye  krema,süt,şeker,nişasta,vanilya ve tart jöleyi  ekleyip göz göz olana dek pişirin ocaktan alın yine soğuk suda ıslatılmış jelatinin suyunu süzüp kremaya ekleyin ılıdıktan sonra yavaşça donmuş olan jelin üzerine pay edip en az 6 saat buzdolabında dondurun.Çilek sos ,çilek ve portakal dilimleriyle servis edin.

Afiyet olsun.......

6 Nisan 2010 Salı

57.P.D.Ç.ETKİNLİĞİ VE BEYAZ KURABİYE

Tarifimi 57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ev sahibi HÜMEYRA arkadaşıma gönderiyor ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler : 250 gr tereyağı
1 kahve fincanı portakal suyu
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu (tarifte yoktu ben ekledim)
Alabildiğine un
Üzerine  serpmek için pudra şekeri

Yapılışı  : Oda sıcaklığındaki tereyağını,portakal suyunu ve yumurta sarısı karıştırma kabında macun kıvamına gelene dek karıştırın ardında kabartma tozu ve alabildiğine un ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.180'c ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin.

Afiyet olsun.......


Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by