30 Aralık 2009 Çarşamba

Mutlu Yıllar

Roka Salatası















Çok sevdiğim bir salata roka salatası gördüğünüz koca tabağı nerdeyse artık tahmin edin nasıl seviyorum hele balığın yanında hımmmm hem sağlıklı hem kolay hele Hatayın nar ekşisi girdimi içine Tutmayin Beni memleketimin tariflerini yayınlamak bir türlü Kısmet olmuyor ama yavaş yavaş hepsini yapıp yayına koyacağım ben nefis ben bitirdim diyebilirim lafı uzatmadan tarife geçeyim ölçü veremiyorum hepsi göz Kararı ....

Malzemeler: 2 demet roka
2 adet domates
taze sarımsak
nar ekşisi, tuz, zeytinyağı
Çok az pulbiber
İsteğe göre bir kaç damla limon suyu

Iyice yıkanmış roka irice doğranır (ben elle parçaladım) doğranmış domates, taze sarımsak, tuz, pulbiber, narekşisi, zeytinyağı katılıp iyice harmanlanır servis tabağına alınıp servis edilir.

Afiyet olsun ......

28 Aralık 2009 Pazartesi

Tiramisu

Yaptığım hindiyi fotograflıyamadım öyle lezzetli olmuştuki en kısa Buaralar blogumdan uzak kaldım yine bu hiç hoşuma Gitmiyor ama ne yapalım elden bişi gelmiyor uzun zamandır yapıp yayınlamak istediğim bir tarif Tiramisu gerçekten nefismi nefis oldu gelen Misafirlerim çok beğendi yakın zamanda tekrarlayacağım Tadına doyamadım yayınlayacağım tarifler yine birikti tek Üzüldüğüm zamanda tekrar yapıp yayınlamak istiyorum.Yılbaşı için herkese güzel bir alternatif olacağından eminim, ve hemen çok lezzetli olan tiramisu tarifine geçiyorum.

Malzemeler: 300 gr kedidili bisküvi
ıslatmak için: 1,5 yemek kaşığı neskafe
3-3,5 yemek kaşığı şeker
2 fincana yakın süt

Kreması için: 4 su bardağı süt
1 yumurta Sarısı
1-5 su bardağı toz şeker
3,5 yemek kaşığı un
200 gr pınar Labne peyniri

üzerine serpek için: kakao

Yapılışı: Yumurta Sarısı, un, şeker ve süt muhallebi gibi pişirilir.Ilıdıktan sonra Labne peyniri eklenip mikserle iyice çırpılır.Daha sonra süt, şeker, neskafe karıştırılıp kedidili bisküviler bu karışımla tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir borcama tek sıra dizilir kremanın yarısı bu kata dökülüp kalan bisküviler ıslatılıp dizilir üzerine krema dökülür ve son olarak kakao serpilip bir gece buzdolabında bekletilir.Dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun .....

26 Aralık 2009 Cumartesi

Mim 2








Sevgili blog arkadaşım cemilecelezzetler.blogspot.combeni mimlemiş öncelikle özür dileyerek Gecikmeli olarak mimi cevaplıyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

Hayatımda en önemli 5 yer sorulmuş.
  1. Öncelikle kendimi en çok rahat hissettigim içinde mutluluk kelebeklerimin olduğu tabiki Evim ...
  2. Çok çok Özlediğim memleketim Antakya / Hatay
  3. 9 sene önce Gittiğim Antalya / Kemer doğa güzelliğine bayılmıştım eşimle ilk tatilimizdi ve harikaydi ......
  4. Önceleri çok Gittiğim Almanya piknik alanlarına bayılmıştım keşke imkanlar el herkes ekmeğin arasındaki döneri unutamıyorum o lezzet başbaşkaydı (ustaları karadenizliydi) Ştutgardtaki orman harikaydi DAHADA ötesi büyüleyiyciydi.İmkanlarım elversede birdaha gidebilsem karaçalı orda yediğim hamburger gidip versede.
  5. Hep hayal ettiğim daimi yaşayacağım sahil kenarında Küçük Bahçeli güzel minik bir ev inş.bigün olur.
Bende blogumu ziyaret eden blog arkadaşlarımı Mimliyorum.İsteyen Cevaplasın.

21 Aralık 2009 Pazartesi

50.P.D.Ç.Etkinliği Ve Kömbe

Gaziantepte yine çok yapılan bir börek çeşidi bu aralar aldım başımı
gidiyorum bakalım sonu nereye varacak.Valla etkinlik hızına yetişmeye çalışıyorum.Bu tarifimi bu haftaki 50.PDÇ.Etkinliği ev sahibi Nursen-yemek.blogspot.com arkadaşımıza gönderiyor bol katılımlı bir etkinlik OLMASINI diliyorum.

Hamuru için: 2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 kuru veya yaş maya paket
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un hepsi karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yapılıp en az 2 saat mayalanmaya bırakılır.
Not: Yada fırından 4 tane Mayalı ekmek hamuru alınır.


İç Malzemesi: 300 gr kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, pulbiber, karabiber
1 kahve fincanı kadar zeytinyağı


Yapılışı:
  1. Tavaya zeytinyağı konur kıyma ilave edilip biraz kavrulur.Küp küp doğranmış soğan ve tuz ilave edilip soğanlar pembeleşene kadar kavrulur biber salçası eklenip bir iki çevrilir Baharatlar ve maydanoz eklenip altı kaptılır.
  2. Mayalanan hamur tepsiye yetecek kadar ikiye ayrılır 1.hamur oklava ile tepsi büyüklüğünde açılıp az yağlanmış tepsiye yavaşça serilir iç malzemesi üzerine dökülüp yayılır.2.hamurda oklava ile açılıp harcın üzerine serilir.Üzerine Çok az zeytinyağı sürülüp ısıtılmış 180'c fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak veya ılık olarak servis edilir.
Afiyet şeker olsun ......

Çikolata Soslu Portakallı Kek

Bu tarifi softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.comKek Kalıpları etkinliğine hemde Çikolata Etkinliği Ev Sahibimutfaktayimm.blogspot.comArkadaşıma gönderiyorum.

Malzemeler: 3 adet yumurta
300 gr toz şeker
1,5 su bardağı portakal suyu
80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
3 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Vs 1 su bardağı ceviz, fındık

Çikolata sosu: 3 silme yemek kaşaığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5-2 su bardağına yakın su pişirilip ılıkken keke dökülür
üzerine hindistan cevizi

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır, oda sıcaklığındaki tereyağı eklenip çırpmaya devam edilir.Ardından portakal suyu eklenip tekrar çırpılır.Son olarak elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çok az çırpılır. Iri çekilmiş ceviz eklenip tahta kaşıkla karıştırılır yağlanmış kek kalıbına dökülüp 170'c ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.Fırından alınıp ılımaya bırakılır ılıdıktan sonra servis tabağına alınıp ılık sos üzerine gezdirilir Son olarak hindistan cevizi serpilip dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun .......

18 Aralık 2009 Cuma

Vanilya Soslu Kestaneli Kek

Çok lezzetli olan bu kek tarifimi softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.comyarışmasına gönderiyorum.


Malzemeler: 3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket teremyağ (oda sıcaklığında)
1 paket bitter çikolata (80gr)
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 kase haşlanmış kestane
alabildiğine un

Vanilya sosu: 1 su bardağı süt
1 çay bardağı şker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 yumurta Sarısı

Yapılışı: Margarin ve pudra şekeri 5 dk.mikserle çırpılır.Üzerine 3 yumurta tek tek eklenip 3 dk.çırpılır.
Süt ve doğranmış kestane, çikolata eklenip karıştırılır.Alabildiğine elenmiş un (yaklaşık 2 su bardağında biraz fazla) vanilya, kabartma tozu eklenip karıştırılır koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak kek kalıbına boşaltılıp ısıtılmış fırında 200'c önce 15 dk.pişirilir daha sonra fırın ısısı 160 'c düşürülüp içini çekene kadar pişirilir.Pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir. fırından aldıktan hemen sonra vanilya sosu üzerine dökülüp ılıdıktan sonra dilimlenip servis edilir.

Sosun yapılışı: Süt ve şeker ocakta kaynamaya bırakılır.Diger tarafta vanilya, yumurta Sarısı ve buğday nişastası karıştırılır çok az süt ile inceltilip kaynamakta olan süte yavaş yavaş eklenip pişirilir.Sıcak kekin üzerine dökülür.
.





Son Gün Yarın Glam'in Yılbaşı Hediyeleri

Çok güzel yılbaşı çekilişi glamsworld.blogspot.com düzenlemiş şahsen ben küvete bayıldım herkesinde begeneceğine eminim.Burdan bütün blog arkadaşlarıma bol şans diliyorum.

İşte bu da cicilerin toplu fotoğrafı. Hepsini bu çok sevimli Sephora küvetinin içinde göndereceğim. Kendisi çok havalıdır, şimdiden söyliyim! :)




Glam'in yılbaşı paketini nasıl buldunuz? Umarım beğenmişsinizdir. Bu paket kime gidecek ben şimdiden merak etmeye başladım bile :)



Sahip olmak isterseniz tek yapmanız gereken "istiyorum" konulu yorum bırakmak :))

Son yorum bırakma vakti 19 Aralık Cumartesi, gece 00:00 da bitiyor. Şanslı kişiyi pazar, yetiştiremezsem pazartesi günü açıklayacağım.



*Bazı ürünlerin renkleri ve numaralarını yazamadım, evde fotoğraflarını çekip, işyerinde postu hazırladığım için ürünler evde kaldı. Ve bu hafta taşınma haftamız olduğundan ev oldukça dağınık ve biz oldukça yoğunuz kusuruma bakmayın artık.

Bu yazıyı da hazırlayıp çekiliş bitene kadar başka yazı girmemeyi düşünüyorum.

Herkese bol şans!

Sevgiler

17 Aralık 2009 Perşembe

Pırasalı Brokoli çorbası

Bugün canım çok Sıkkın arkadaşlar ne oldu bana bilmiyorum dokunsalar ağlayacak durumdayım.Kendimi çok yorgun hissediyorum genelde aktifimdir ama enerjim bitti sanki tarif atıcam gün içinde olanları paylaşayım diyorum belki biraz açılırım diyorum ama içimden birşey gelmiyor.Ay depresyonamı giriyorum diye düşündüm safra Biran umarım bu durum hiç geçicidir.Hiç Alışık olmadığım bir ruh hali içindeyim.Neyse çok uzattım sanırım ben direk tarifimi yazayım çorba tariflerim arka arka gelecek demiştim. Brokolinin faydalarını bilmeyenimiz yoktur Pırasa ile bir araya gelince muhteşem ikili oluyor bence Doğanın bize sunduğu bütün nimetlerden yararlanmalıyız diye düşünüyorum ve yapımı çok kolay olan brokoli çorbası tarifime geçiyorum.Malzemeler sizi şaşırtmasın yapıp tadınca bana hak vereceğinizden eminim çok lezzetli ve hafif bir çorba.

Malzemeler: 2 adet Brokoli
3-4 adet Pırasa
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve su

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır yıkanıp Parçalanmış Brokoli ve Pırasa içine atılıp biraz kavrulur üzerini geçecek kadar su eklenip pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın tuz ve karabiber atılıp bir iki taşım daha kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp el blendırı ile çekilir.Sıcak olarak servis edilir.
Not: Çorbanın suyunu sakın fazla koymayın.

Afiyet olsun ....

Un Çorbası

Soğuk kış Günlerinin bence vazgeçilmezlerinden sıcacık nefis çorbalar.Bugünlerde arka arkaya gelecek çorba tariflerim.İşte onlardan birtanesi un çorbası ...

Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
yeteri kadar tavuk suyu (1 adet yoksa tavuk bulyon ve su)
Tuz, karabiber, kaşar rendesi

Yapılışı: biraz daha kavrulur üzerine tavuk suyu eklenip karıştıra karıştıra kaynaması beklenir.Kaynadıktan sonra karabiber ve tuz eklenip ocağın altı kısılır az 30 dk orta ateşte Margarin tencerede eritilir un eklenip un kokusu çıkana kadar kavrulur hemen ardından domates salçası eklenip. pişirilip servis tabaklarına alınır kaşar rendesi ile sıcak olarak servis edilir.







Kampanya

Aramıza yeni katılan arkadaşımız makyajperisi.blogspot.com arkadaşımız çok güzel bir kampanya düzenlemiş
ben kampanyayı çok sevdim sizlerinde seveceğinden eminim her kadın güzeldir bakımsız kadın vardır. Bir Makyaj paleti fena olmaz.İşte  yapmanız gereken çok basit ayrıntılar aşağıdaki gibidir.


VERİLECEK HEDİYELER;



















1 KİŞİYE ;LOREAL'DEN ;(60 FARKLI RENKTE FAR,4 ALLIK,4 PUDRA,4 APLİKATÖR,1 PUDRA SÜNGERİ)TOPLAM 73 PARÇALIK LOREAL MAKYAJ SETİ.






















1 KİŞİYE;FLORMAR TOUCH PARFUM






















1 KİŞİYE ;Nivea Beaute Volume Shine Ultra Glossy (Parlak Görünüm Veren Ruj) -05- CACAO





















1 KİŞİYE;AVON BLACK SUEDE TOUCH ERKEK PARFÜM


GELELİM KAMPANYAYA KATILIM İÇİN YAPILACAKLARA;

Kazanmak için yapmanız gerekenler çok basit;

1- İzleyici olmanız.
2- Bloğunuzda yarışmadan bahsetmeniz..


3- Yarışmaya katıldığınızı bu yazının altına yorum olarak bildirmeniz, blogunuzda yarışmayı duyurduğunuz link adresinizi yanında belirterek,hangi hediyeyi isteğinizi yazmalısınız. (Blog sahipleri +3 çekiliş hakkı kazanacaktır.)

4-Blog sahibi olmayanlar da katılmak için izleyicim olarak,bu yazının altına yorum bırakmalıdırlar.Ve Daha sonra kazandıkları halde karışıklık olmaması için,mail adresime yorumlarını isimleri ile birlikte bildirmelidirler.

5.SON KATILIM TARİHİ:20 Aralık 2009'dur.21 ARALIK günü sonuçlar açıklanarak Hediyeler 22 aralık günü kargoya verilecektir.

NOT:Hediyelerin Gönderimi Yurtiçi Kargo ile yapılacaktır.Kargo ücretleri bana aittir.Hediyeler daha önce hiç açılmamış emniyetli paket içerisinde gönderilecektir.


HER TÜRLÜ GÖRÜŞ,ÖNERİ VE SORULARINIZ İÇİN makyajperisiblog@hotmail.com veya makyajperisi@gmail.com İLETİŞİM ADRESLERİMDEN MAİL İLE BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.



Sevgiler...

14 Aralık 2009 Pazartesi

SOFTBOWL Etkinliği Ve Zeytinli Muffin

Tarifim Sevil hanım ve Birsen hanımın düzenlediği SOFTBOWL KEK Kalıbı yarışmasına gitsin.
Bütün blog arkadaşlarıma başarılar diliyorum.


Malzemeler: 4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağı Çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı Pul Biber
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
dilimlenmiş kaşar

Yapılışı: Yumurtalar köpürene kadar mikserle çırpılır.Yoğurt ve Zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.Üzerine limon suyu tuz, kekik ve pulbiber ekleyip karıştırın ardından ince doğranmış Zeytinleri, elenmiş un ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırın Çok az yağladığınız silikon muffin kalıblarına 1 yemek kaşığı koyup170'c ısıtılmış fırında 20-25 dk.pişirin çıkarmadan 5 dk. önce üzerlerine dilimlenmiş kaşar ekleyip 25 dk.tamamlayıp ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun .....

11 Aralık 2009 Cuma

Nefis Bir Börek Çiğ börek

Evet tariflere son hız devam Günlerim öyle yoğun geçiyorki hepsini biarada yayınlayamıyorum öyle uykum varki bir tarif daha atýp öyle yatayım dedim. Çiğ böreği bilmeyenimiz yoktur peki hiç böyle deneyen arkadaşlar varmı merak ediyorum yaptım ama kilo milo dinlemedim üç tane yedim valla.Atın ölümü arpadan olsun hiçte Pişman değilim Azıcık kendimi ödülendirmekte bi sakınca görmüyorum Nasilsa gider bu kilolar böyle Lezzetleri yapıpta yememek delilik biraz abarttım ama olsun 1 haftada çıkar acısı.
Lütfen yapan arkadaşlar Soslu denesin derim nefisssssssssssss oluyor. Bendede maymun iştahımı var ne :)))))


iç malzemesi: 300 gr kıyma
1 büyük ince doğramış soğan
tuz, nane, karabiber, hepsi iyice karıştırılır.
Kızartmak için zeytinyağı.

Hamuru: 1 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un hepsi yoğrulup ele yapışmayan bir hamur yapılır MERDANE ile açılıp ağzı geniş bir bardak veya yuvarlak bir kalıpla daire şeklinde kesilir bir tarafına kıyma konup yarım daire şeklinde kapatılır uçlarına hafif çatalla bastırılır.Kızgın yağda hafif kızartılır.Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos gezdirilip servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun .....

10 Aralık 2009 Perşembe

Yöresel Bir Lezzet Biberli Ekmek

Artık memleketimin tariflerine geçeceğim yavaş yavaş aslında tandırda yapilirken başında durup sıcak sıcak yemek vardı ama ne yapalım artık bunla yetineceğim mecbur çayın yanında mis gibi iştah açıcı bir lezzet işte tarif nefis.
Malzemeler: 1 kilo taze çökelek veya lor
3 adet kuru soğan
1 adet ince doğranmış domates
2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı kuru zahter (kekik) yada bulunabilirse tazesi
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı kezbara
yeteri kadar zeytinyağı
Mayalı ekmek hamuru
Malzemenin hepsi karıştırılıp tabak büyüklüğünde açılan Mayalı ekmek hamuruna bir miktar sürülür ısıtılmış 170 'C fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirilip sıcak servis edilir.
Yada taş fırına gönderilip pişittirilir.Kalan Biberli ekmekler derin dondurucuda muhafaza edilebilir daha sonra mikrodalgada, fırında veya tost Makinasında ısıtılır acil zamanlarda çok iyi oluyor.

Afiyet olsun .......

Karides Salatası

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba 1 haftadır blogumdan uzak kaldım hem çok yoğundum hem pc tekrar değişti nihayet istediğim gibi oldu sonunda tabi buarada hiç boş durmadım fırsat buldukça tarifleri arka arkaya sıralayacağım işte uzun zamandır yapmadığım nefis sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum karides karides salatası

Malzemeler: Yarım kilo jumbo karides veya normal Karides
2 diş sarımsak
Pul biber, tuz, limon suyu
Yarım demet kadar maydanoz
Zeytinyağı

Yapılışı: Karidesler suda yaklaşık 10-15 dk. kadar haşlanır.Haşlanmış karidesler irice doğranıp yeteri kadar tuz, pulbiber, limon suyu, doğranmış maydanoz yeteri kadar zeytinyağı eklenip iyice harmanlanıp servis tabağına alınıp servis edilir.

Afiyet olsun .....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by