30 Ekim 2009 Cuma

Biber Kızartması















Yapılışı çok kolay bir lezzeti paylaşmak istedim benim
asla ama asla vazgeçemeyeceğim bir tat acı biber.
Biberlerde hazır memleketten gelmişken yapayım dedim
Gaziantepte böyle güzel acı biber bulamıyorum çünkü.
7-8 adet tatlı veya acı Biberi közlüyosunuz kabuklarını
soyup hafif tuzladıktan sonra ortadan ikiye bolup veya
Tüm olarak unlayıp zeytinyağında kızartıyosunuz.1tatlı
kaşığı zeytinyağı veya tereyağında 3-4 diş sarımsağı
Hafif soteleyip çok AZDA kekik ekleyip kızarmış biberlerin
üzerine gezdirin dilerseniz yoğurtla servis ediyosunuz.

Afiyet olsun .....

29 Ekim 2009 Perşembe

BİSKÜVİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİ ve Portakal Lezzeti

BİSKÜVİLİ PASTALAR ETKİNLİĞİ ev sahibi
pembetatlar.blogspot.comAslı arkadaşımıza
gönderiyor etkinliğinde Başarılar diliyorum.

Malzemeler: 4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu 1 portakalın suyu
1 adet limon suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kakaolu petibör bisküvisi

Için Süslemek: Hindistan cevizi, Antep Fıstığı
bir kaç parça portakal kabuğu reçeli.

Yapılışı: Tencereye süt, şeker ve nişastayı koyun orta ateşte
çıpma teli ile kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.1 su bardağı
Portakal ve limon suyunu ilave edip karıştırın.Portakal kabuğu
rendesinide ekleyip Ocaktan alın.Dikdörtgen bir borcama
muhallebinin yarısını ekleyin bisküvileri 1 ile portakalın suyu
ıslatıp dizin kalan muhallebiyi üzerine döküp yayın. Üzerine
önce hindistan cevizi, ardından Antep Fıstığı serpip buzdolabında
3-4 saat bekletin.Dilimleyip İsteğe göre birer parça portakal
kabuğu reçeli ile servis edin.

25 Ekim 2009 Pazar

Fırında Sebzeli Tavuk

Evet gelelim Esimin elinden çıkan bu harika lezzete.Bugün pazar ve
Çok fazla koşturunca Akşam yemeğini Eşim yapmaya karar verdi.
Mutfağa girdi ve olanlar oldu biraz dağıttı ama harika bir lezzetle
çıktı ... Canım benim beni çok düşündüğü için ona tekrar tekrar
teşekkür ediyorum ve hemen tarifi yazıyorum herkese tavsiye ederim.

Malzemeler: 6 adet tavuk Sarması
1 adet patates
350 gr'lık GARNİTÜR
tuz, karabiber, kekik
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Yağlı kağıt + ALEMİNYUM folyo

Yapılışı: Zeytinyağı Tavaya alınır Tavuk Sarması tuzlanıp Çok az
kızartılır.Ardından dilimlenmiş kızartılır.Tepsiye önce patates
ALEMİNYUM folyo sonra üzerine yağlı kağıt serilir.Yağlı Kağıdın
üzerine önce GARNİTÜR sonra kızarmış ve son olarak tavuklar patates
dizilip kekik, karabiber serpilir.3 kaşığı suda çok az tuz yemek
eritilip üzerine gezdirilir.Önce yağlı kağıt sıkıca kapatılır sonra
ALEMİNYUM folyo kapatılıp 200'c ısıtılımış fırında yaklaşık 35 dk.
pişirilip yanında pilav ile servis edilir.

Afiyet şeker olsun ama dilerim kilo olmaz ......

Minişlerin hafta sonu ziyafeti Ekmek Pizzası....

Minişlerim Sabah Sabah pizza isteyince hemen mutfağa daldım
Sabah arada Bulasın hazırda pizza hamuru, tabi Bayat ekmekleri
değerlendirmenin en iyi yollarından bir tanesi bence pizza
hem pratik hem çok lezzetli valla afiyetle indirdik mideye
Rejim falan gitti zaten Bu Hafta Darısı önümüzdeki haftaya
inşallah.Ama gerçekten nefis olmuştu hmmmmm ....

Malzemeler: 1 adet bayat ekmek
Yarım kangal sucuk
1 çay bardağı Siyah Zeytin (Çekirdeksiz)
1 kase kaşar
1 adet domates
1-2 adet yeşil biber
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber ve kekik

Yapılışı:
Malzemelerin hepsi küp küp doğranıp iyice harmanlanır.
Dilimlenmiş bayat ekmeklerin üzerine paylaştırılıp
200'c ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilip sıcak servis
edilir.

Afiyet olsun .......

21 Ekim 2009 Çarşamba

46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ VE VİYANA KURABİYESİ

46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ EV
Sahibi nurmutfakta.blogcu.comSevgili Nur arkadaşımıza
gönderiyor ve başarılar diliyorum.

Malzemeler: 1 paket margarin
140 gr pudra şekeri
2 yumurta Sarısı içine (Aki yüzüne)
Yarım paket vanilya
Alabildiğine un
yeteri kadar çekilmiş ceviz

Yapılışı: Oda sıcaklığında beklemiş margarin, yumurta Sarısı,
pudra şekeri, vanilya macun kıvamını alıncaya kadar karıştırılır.
Alabildiğine un eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur
yapılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil
verilir.Önce yumurta Akina sonra cevize bulanıp tepsiye yerleştirilir.
180'c ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk. hafif pembeleşene kadar
pişirilip, çayın yanında servis edilir.

12 Ekim 2009 Pazartesi

45.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ VE CAPPUCİNO LEZZETİ

45.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ EV
sahibesi yemekdefterim.blogcu.comNİHAL hanıma
gönderiyor ve başarılar diliyorum ...

Malzemeler: 2 paket kremşanti
1su bardağı süt + 1 / 2 su bardağı süt
4 paket Eti Kakaolu Piknik Bisküvi
1 adet hobi çikolata
2 yemek kaşığı granül neskafe
1 yemek kaşığı kakao
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Yapılışı: 2 paket kremşanti 1 bardak süt ile çırpılır.
Rondoda çekilmiş bisküviler içine eklenip karıştırılır.
Yarım bardak sütte neskafe ve kakao eritilip Şantiye
katılır portakal rendesi ve rendelenmiş hobi
çikolatada eklenip iyice karıştırılıp silikon kalıba
dökülür buzlukta 1 saat bekletilip servis tabağına
ters çevrilir üzerine çekilmiş ceviz serpilip
dilimlenerek servis edilir.

6 Ekim 2009 Salı

45.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ VE BAHAR KEKİ

45.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ EV
SAHİBİ NİHAL HANIMA gönderiyorum.
SEVGİLER.

Malzemeler: 3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağından 1 parmak eksik un
1 rendelenmiş elma
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe göre 4 adet kuru kayısı
Yapılışı: Yumurta, şeker ve sıvıyağ köpürene kadar çırpılır.
Ardından süt, elenmiş un, vanilya, kabartma tozu eklenip
Tekrar çırpılır.Son olarak elma ve ceviz eklenip tahta kaşıkla
karıştırılır yağlanmış kalıba dökülüp 180'c ısıtılmış fırında
yaklaşık 35-40 pişirilip ılık olarak servis edilir.

4 Ekim 2009 Pazar

Sebzeli Kağıt Kebabı

Malzemeler: 1 adet Kemiksiz kuzu budu
3 adet patlıcan
3 adet domates
5-6 adet taze biber
Tuz
Yağlı kağıt + ALEMİNYUM folyo

Yapılışı: ALEMİNYUM folyo tepsiye açılır üzerine yağlı kağıt konur.
Doğranmış sebzeler yağlı Kağıdın üzerine konur tuzlanmış ette
sebzelerin üzerine yerleştirilip önce yağlı kağıt kapatılır sonra
ALEMİNYUM folyo sıkıca kapatılır 250'c ısıtılmış fırında yaklaşık
iki saat pişirilir.
Not: Taş fırınlarda pişirilmesi daha iyi olur + Et tüm yada iri
parçalar halinde yerleştirilebilir.

Afiyet olsun .....

2 Ekim 2009 Cuma

Damla Çikolatalı Portakal Kabuklu Kek


Malzemeler: 3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 çay bardağı ceviz yada fındık 1 avuç
iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
Alabildiğine un

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır.
Ardından sıvıyağ ve süt eklenir tahta kaşıkla karıştırılır.
Un, kabartma tozu eklenip mixserle şöyle bir çırpılıp bırakılır.
Son olarak ceviz eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.Yağlanıp
unlanmış kalıba iri kırılmış ceviz serpilip Harç aktarılır
170'c ısıtılmış fırında 30-40 dk. pişirilir.

Afiyet olsun .....

Soğanlı Spagetti

Malzemeler: Yarım paket Spagetti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı: Tereyağı tencereye alınır piyazlık doğranmış
soğan ve tuz eklenip soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Kekikte atılıp bir iki çevrilir Son olarak haşlanmış makarna
eklenip iyice pişirilir, yanında kızarmış tavuk ve patates
KIZARTMASI ile servis edilir.

Afiyet olsun ....

1 Ekim 2009 Perşembe

Şişbörek

Hatayda bizim çok yapılan bir çorba orda bu yemek aslında
tuzlu yoğurtla yapılır ama ben tarifi tuzlu yoğurt bulamayan
arkadaşlar için yoğurtla olan tarifi veriyorum bu yemeğe Yarım
fincandan biraz az pirinç atılır.Ben atmadım isteyenler atabilir.

Malzemeler: 1 büyük kase mantı (hazır yada ev yapımı)
300 gr kuşbaşı et, 1 kilo yoğurt, 1 adet yumurta,
1 su bardağı Nohut, tuz, zeytinyağı yada tereyağı.nane

Mantı hamuru için: 2 su bardağı un, tuz ve
yeteri su karıştırılıp sert bir hamur yapılır.
Içi için: 2oo gr kıyma, 1 adet ince doğranmış soğan
karabiber, pulbiber, nane ve tuz hepsi karıştırılır.
Hamur bezelere ayrılır oklavayla açılıp karelere kesilir.
Karelere kıymadan konup mantı gibi kapatılır.

Yapılışı: Et ve Nohut birlikte tencere konup pişirilir.
piştikten sonra mantılar içine atılıp pişmeye bırakılır
(suyu fazla gelirse içinden az ayrılır)
Buarada yoğurt ayrı bir tencereye alınır içine 1 yumurta
kırılıp iyice çırpılır 1 bardak su konup ocakta kaynatılır.
Kaynadıktan sonra pişmekte olan mantılara eklenip biraz
daha pişirilip altı kapatılır.Zeytinyağında nane yakılıp
üzerine gezdirilir.Not: Ben zeytinyağı ve tereyağı karışımı
kullandım.

Afiyet olsun .....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by