29 Eylül 2009 Salı

EĞER HALA SİZİNLEYSE....

Yakın bir arkadaşımın gönderdiği mail aslında anneler gününde
paylaşmak istiyordum ama Kısmet olmadı.Lütfen sonuna kadar
okuyun.Bize gösterdikleri sabırdan dolayı tüm Annelerin ellerinden
öpüyorum.

1 sizi elleriyle besledi ve yıkadı.Bütün gece ağlayıp onu yaşınızdayken
uyutmayarak teşekkür ettiniz.

2 yaşınızdayken size yüremeyi öğretti.Size seslendiğinde odadan
kaçarak teşekkür ettiniz.

3 yaşınızdayken size özenle yemekler hazırladı.Tabağınızı masanın
altına dökerek teşekkür ettiniz.

4 yaşınızdayken elinize rengarenk kalemler tutuşturdu.Evin bütün
duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz.

5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi.Gördüğünüz ilk çamur
birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz.

6 okula kadar sizinle yürüdü.Sokaklarda yaşınızdayken
'GİTMİYCEEEEEEEM' diye ağlayarak teşekkür ettiniz.

7 yaşınızdayken size bir top hediye etti.Komşunun camını kırarak
teşekkür ettiniz.

9 yaşınızdayken size dualar öğretti, siz her seferinde unutarak
teşekkür ettiniz.

11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü 'Sen bizimle
oturma 'diyerek teşekkür ettiniz.

12 yaşınızdayken zararlı TV Programlarını istemedi.O seyretmenizi
evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz.

19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampusa
götürdü ve eşyalarınızı taşıdı.
Arkadaşlarınız alay Etmesin diye Kampüs kapısında vedalaşarak teşekkür
ettiniz.

21 yaşınızdayken iş hayatı ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi.
'Ben senin gibi olmayacagim' diyerek teşekkür ettiniz.

22 yaşınızdayken Kep Giyme töreninizde boyutu gururla sarıldı.Avrupa
Seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz.

26 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu
oldu hem çok duygulandı.Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür
ettiniz.

30 yaşınızdayken bebek bakımı hakkında size akıl vermek istedi. 'Artık
bu ilkel yöntemleri 'bırak diyerek teşekkür ettiniz.

40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı.
'Anne işim başımdan aşkın' diyerek teşekkür ettiniz.

50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye
gittiğinizde mutlu oldu.

Derken bir gün .... öldü.O o güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa
o anda yıldırım gibi düştü .... kalbinize

VE BİR HİKAYE

'Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı.Uyku sersemi adam telefonu
açtı.
Telefondaki ses annesine aitti.
Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?
'Annesi nasılsın oğlum iyi misin'diye sordu.
Oğlu şaşkın bir ifadeyle 'iyiyim anne Hayırdır bir şey mi oldu siz
iyimisiniz? " dedi.
Annesi 'biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.
Oğlu da 'anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik 'diyince annesi de' rahatsızmı ettim oğlum? dedi.

Oğlu 'evet anne rahatsız ettin' diyince annesi

'30 Sene önce sen de beni bu saatte rahatsız etmiştin, doğum günün kutlu
olsun '

EĞER HALA SİZİNLEYSE.ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA
ÇOK SEVİN ....

ALINTIDIR ..........

Mangalda Karides















Ramazan bitti ve Gaziantebin mangal keyfi başladı.Tabi bizde
kokulara dayanamayıp balkonumuzda bir mangal keyfi yapalım dedik.
Karides ve mangalda yaptık öyle lezzetli olmuştuki herkese tavsiye
ederim.Tarifi basit karidesi alıyosunuz içine karabiber, pulbiber,
Tuz, bir kaç damla limon suyu, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı mayonez,
1çay kaşığı Ketçap, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı harmanlayıp çöp şişlere
dizilir ve mangalda hafif ateşte pişirilir.Yanında Közlenmiş biber,
domates, soğan piyazı vs.ne dilerseniz servis edilir.
Şimdiden herkese afiyet şeker olsun ......

26 Eylül 2009 Cumartesi

Ispanaklı Gül Börek






Malzemeler: 3 adet yufka
Yarım kilo ispanak
1 adet soğan
1 su bardağı lor
tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
(yarısı ıspanağa Eklenecek)
Yarım fincan süt
1 yumurta Sarısı
yine İsteğe göre çörekotu
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve salça sos

Yapılışı: Öncelikle soğan doğranıp zeytinyağında hafif
pembeleştirilir yeteri kadar tuz ve Baharatlar eklenip hemen
ardından doğranmış ıspanaklar ilave edilip ıspanaklar suyunu
çekene kadar kavrulur altı kapatılıp lor ilave edilir ve soğutulur.
Yufkalar dörde bölünür kalan zeytinyağı ve süt karıştırılıp
yufkalara sürülür harçtan yufkanın geniş tarafına konup rulo gibi
Sarılır kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir ve tepsiye
yerleştirilir.Üzerine Yumurta Sarısı ve çörekotu serpilip 170'c
ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve salça sos ile servis edilir.

19 Eylül 2009 Cumartesi

Hep Beraber Nice Bayramlar Geçirmek Dileğiyle...


Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun,acılar
unutulsun,dualarınız kabul ve Bayramınız Mübarek Olsun.

15 Eylül 2009 Salı

Mahlepli Simit



Bugün bütün terslikler beni buluyor sanırım, sabahtan
beri bloguma ve diger bloglara giremiyorum,ay resmen
sinirim oynadı.Araştırdım giremeyen arkadaşlarda varmış
nedir bu ya bloglarmı kaldırılacak anlamadım bu ikidir
siteme giriş yapamıyorum sizdede aynı sorun varmı
blogcu arkadaşlar...Neyse canım burdan herkesin
Kandilini kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim ve
mahlepli simit tarifime geçeyim artık.......
hmmmm çokta lezzetli olmuştu.



Malzemeler : 1 paket margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiğine un
yüzüne yumurta akı ve
susam veya çörekotu

Yapılışı :Un hariç malzemelerin hepsi krema gibi olana
dek karıştırın.Alabildiğine un ekleyip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yapın 10 dk. dinlendirip
ceviz büyüklüğünde parçalar koparın şekil verin ve
önce yumurta akına sonra çörekotuna batırıp tepsiye
yerleştirin 170 'c ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika
hafif kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun......

13 Eylül 2009 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması

Özellikle yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi
kim sevmezki dolmayı hazır malatyadanda eltim geliyorken
yapayım dedim.Çok beğenilen dolmam çerez gibi yedik valla
hammm yapanlarada afiyet olsun....



Malzeme : 1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
3 adet domates
yarım demet maydanoz
1 adet soğan
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı salça
25 gr kuşüzümü
25 gr çam fıstığı
yeteri kadar zeytinyağı

Yapılışı : Biberler yıkanıp içleri oyulur.Tencereye zeytinyağı
ve çam fıstığı konup fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.
Ardından doğranmış soğan,sarımsak,maydanoz ,rendelenmiş
domates ve salça eklenip kavrulmaya devam edilir.Biraz
kavrulduktan sonra baharatlar, pirinç ve kuş üzümü eklenip
yaklaşık 5 dk.kavrulup altı kapatılır.Biraz soğuduktan sonra
biberler bu harçla doldurulup tencere dizilir biberlerin yarısına
gelecek kadar su eklenir ve birazda tuz serpilip pişmeye
bırakılır.Piştikten sonra limonla soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun......

12 Eylül 2009 Cumartesi

Metobolizma Hızlandırıcı İçecek

YEMEKNAME eylül 2008 sayısından Nilüfer Gürtekin'in
yazısından aldığım bu tarifi yayınlamak istedim kilo
vermekte zorlanan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
Gerçekten çok işe yarıyor benimde metobolizmam
yavaş çalıştığı için çok zor kilo veriyorum bir haftadır
kullandığım bu içecek sayesinde 2 kilo verdim tabiki
birazda diyet yaparak baya faydası oluyor .
Nilüfer Ğürtekin'e bu sağlıklı tarifi için teşekkür ederim.



Malzemeler : 3 litre su
2 adet yeşil elma
1 adet limon
2 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı tane karabiber

1) Bir tencerenin içine elmalar 4'e bölünüp atılır.
2)Limonuda 4-5 parçaya bölüp suyun içine atın.
Sonra karanfil,tarçın ve karabiberide ekleyip
kaynamaya bırakın.
3)Çay kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın
tencereninde ağzını kapatıp 30 dakika demlemeye
bırakıyosunuz.Daha sonra şiselere doldurup buzdolabında
muhafaza ediyosunuz.Her öğünden sonra bir bardak içilir.
Tadıda çok güzel arkadaşlar hiç şeker ilavesine gerek
kalmıyor.Şekersiz içemezseniz 1 çay kaşığı bal ilave
edebilirsiniz.Soğuk, ılık yada sıcak içilebilir.
Çabuk kilo vermeler.....

11 Eylül 2009 Cuma

Mantar Sote

Uzun zamandır sizler paylaşmak istediğim en güzel
lezzetlerden bir tanesi mantarın en sevdiğim hali.
Epeydir fotografların üzerine blogumun ismini
yazmaya çalışıyordum ve yardımıma http://deryayla.blogspot.com
Derya arkadaşımız yetişti burdan ona çok teşekkür ediyorum.
Belki bu şekilde azda olsa emek hırsızlarını durdurabiliriz.
Lütfen yapılan emeklere saygı gösterelim.



Malzemeler : 1 paket kültür mantarı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet tatlı kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz,kekik ve karabiber

Yapılışı : Margarin tavaya konup kızdırılır. Kızgın yağa
etler atılıp kavrulur biraz kavrulduktan sonra doğranmış
soğanlar ilave edilip kavrulmaya devam edilir . Soğanlar
biraz pembeleştikten sonra doğranmış mantar ve
sarımsak eklenip orta ateşte mantarlar suyunu salıp
çekene kadar kavrulmaya devam edilir.Mantarlar suyunu
çektikten sonra doğranmış biber ve baharatlar eklenip
iyice pişirilip servis edilir.

Afiyet olsun.........

6 Eylül 2009 Pazar

Pizza


Hamuru : 1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
alabildiğine un

Şalça sos : 1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su

Üzeri için : Sucuk,salam,sosis
domates,yeşil ve kırmızı biber
siyah zeytin ve kaşar.
isteğe göre mısır,mantarda eklenebilir.

Yapılışı : Zeytinyağı hariç hamur malzemesinin hepsi
karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.Son olarak
zeytinyağı eklenip hamur iyice yoğrulup mayalandırılır.
Hamur mayalandıktan sonra tepsiye açılır salça sos
hazırlanıp hamura sürülür.Üzerine sırasıyla malzemeler
dizilir.180'c ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir,
fırından alınıp rendelenmiş kaşar serpilip tekrar fırına
sürülüp üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.......


4 Eylül 2009 Cuma

Künefe

Uzun zamandır siteme giriş yapamıyordum ve bir daha
giremeyeceğim diye çok üzüldüm neyseki sorunu hallettim.
İlk olarak Hatayın meşhur kadayıf tarifini yazmak ile
başlayacağım,öyle özledimki memleketimi bu sene
yoğunluktan dolayı gidemedikte burdan bütün
arkadaşlarıma ve aileme kucak dolusu sevgilerimi
yolluyorum.



Malzemeler : Yarım kilo tel kadayıf
yarım kilo künefelik peynir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbeti : 3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

Yapılışı :Kadayıf ince ince doğranır,tereyağı eritilip
kadayıfa eklenip iyice harmanlanır.Tepsiye pekmez
iyice sürülür kadayıfın yarısı tepsiye bastırarak yayılır.
rendelenmiş peynir kadayıfın üzerine yayılır,kalan
kadayıf hiç açıklık kalmayacak şekilde peynirin üzerine
bastırarak yayılıp orta ateşte çevrile çevrile pişirilir.
Altı iyice piştikten sonra ters çevrilip diğer tarafıda pişirilir.
İyice piştikten sonra önceden kaynatılmış olan ılık şerbet
gezdirilir,biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.
180'c ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.(Ben fırında
pişirdim o an misafirim olduğu için dilimlenmiş fotosunu
çekemedim bir dahaki sefere inşallah....
Not : Eger künefe fırında pişirilicekse tepsinin altına pekmez
sürülmez.

Afiyet olsun....

Makarna Salatası 2



Malzemeler : Yarım paket makarna
3 adet salatalık
yarım demet dereotu
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı : Makarna tencereye konup haşlanır, buarada
salatalık rendelenir,sarımsak ezilir ve dereotu doğranıp
yoğurt ilave edilir. Son olarak haşlanmış makarna
malzemeye eklenip servis tabağına alınır üzerine yağda
yakılmış pulbiber gezdirilip servis edilir.

Afiyet olsun....
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by