18 Haziran 2009 Perşembe

Adana Gezisinden

Hayriye yengemin Çamlıyayladaki lokanta açılışına gittik
gerçekten harikaydı ve çok eğlendik Urfadan gelen sıla
gecesi müthişti yolu düşen herkesin gitmesini tavsiye
ediyorum.Makinamın şarjı bittiği için geceyi görüntüle-
yemedim bunun için çok üzgünüm.Ancak dönerken
Çamlıyaylanın görüntülerini çekebildim.Hayriye
yengemi,Emine ve Atiye abla ayrıca Sedacım seni
çok çok öpüyorum.Bidahaki yaza görüşmek üzere
Herkese selamlarrrr...







10 Haziran 2009 Çarşamba

Makarna Salatası



Malzemeler : Yarım paket sebzeli makarna
1 küçük kavanoz garnitür
6-7 adet kornişon salatalık turşusu
4 yemek kaşığı yoğurt
1 dolu yemek kaşığı mayonez
2 diş ezilmiş sarımsak
isteğe göre tuz

Yapılışı : Makarna haşlanıp süzülür üzerine malzemenin
hepsi konur iyice harmanlanıp servis edilir.

Afiyet olsun....

Şıhıl Mahşi



Şıhıl Mahşi Hatay,Kilis ve Gaziantepte çok bilinir .
İsteğe göre kıymaya iri çekilmiş ceviz,doğranmış
domates ve biber ekleyenler var ben kendi yaptığım
gibi yayınlıyorum.Tarifin aslıda bu...........


Malzemeler :1 kilo kabak
500 gram yağsız kıyma
1 adet büyük soğan
1 demet maydanoz
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
tuz ve zeytinyağı
2 adet domates
3-4 adet taze biber
Yapılışı : Kabaklar yıkanır içi çok az oyulup zeytinyağında
çok hafif kızartılır.Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı
konur kıyma içine konup biraz kavrulur ardından ince
doğranmış soğan ve tuz eklenip orta ateşte iyice sote edilir.
Karabiber ve maydanoz eklenip altı kapatılır.Kabaklar
kavrulmuş kıyma ile doldurulup tepsiye dizilir.Domates
ve biberlerde üzerine dizilir salça suda eritilir içine azıcık
tuz eklenip kabakların üzerine gezdirilip 180'c ısıtılmış
fırında 30 dakika kadar pişirilip pilav veya süzme yoğurt
ile servis edilir.
Afiyet olsun.......

Çilekli Parfe

Yine Oktay ustanın mutfağından aldığım tarifi sizlerle
paylaşmak istedim.Havanın çok sıcak olduğu şu günlerde
gerçekten çok serinletici oluyor dondurma düşkünü olan
ben ve çocuklarım bunu çok seviyoruz dondurma
sevenlere özellikle öneriyorum şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler :1 kase doğranmış çilek
2 su bardağı süt
1,5 paket krem şanti
1 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı antep fıstığı
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi(tarifte yoktu
ben ekledim)

Yapılışı : Krem şanti,süt ile çırpılır.Daha sonra üzerine
lapne peyniri, şeker ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.
Mini doğranmış çilekler,iri çekilmiş antep fıstığı ve
limon kabuğu rendesi eklenir kaşıkla karıştırılıp parfe
kalıplarına konur ben silikon kalıba koydum bir gece
buzlukta bekletilip servis edilir.
Related Posts with Thumbnails
 
BLOG designed by